fbpx

PRIDE-valmennuksen valmentajaparina toimivat lastensuojelun sosiaalityöntekijä ja sijais- tai adoptiovanhempi yhdessä. Pesäpuu järjestää PRIDE-valmentajien koulutusta ja ylläpitää valmennusmateriaalia.

PRIDE-valmentajakoulutus

PRIDE-valmentajakoulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille valmiudet ohjata sijais- ja adoptiovanhemmuutta harkitsevien PRIDE-valmennusryhmiä. Lisäksi tavoitteena on perehtyä yhteiseen arviointiin ja perhehoidon kehittämiseen.

Koulutus sisältää yhteensä 12 koulutuspäivää, 4 + 4 + 2 + 2 päivän jaksoissa. PRIDE-valmentajan pätevyyden saaminen edellyttää valmentajakoulutuksen lisäksi yhden PRIDE-valmennuksen toteuttamisen sijais- tai adoptiovanhemmuutta harkitseville.

 

Täydennyskoulutus ja tuki PRIDE-valmentajille

Pesäpuu järjestää PRIDE-valmentajille vuosittain täydennyskoulutusta ja työkokouksia. Annamme myös tukea ja konsultaatiota sijais- ja adoptiovanhempien ennakkovalmennukseen liittyvissä asioissa.

Nuori perhehoidossa -täydennyskoulutus

Yhä useampi lapsi huostaanotetaan ja sijoitetaan nuoruusiässä. Nuori perhehoidossa -koulutus ja siihen liittyvä materiaali antavat PRIDE-valmentajille välineitä käsitellä nuoruusikäisen sijaisvanhemmuuteen liittyviä kysymyksiä sekä ennakkovalmennuksessa että sijaisvanhempien täydennyskoulutuksessa.

 

Lyhytaikainen perhehoito -täydennyskoulutus

Pelastakaa Lapset ry vastaa lyhytaikaista perhehoitoa koskevasta täydennyskoulutuksesta ja Pesäpuu myy siihen liittyvän materiaalin. Lyhytaikaisena sijaisperheenä toimiminen vaatii perheeltä erilaisia valmiuksia kuin pitkäaikaisena sijaisperheenä toimiminen. Täydennyskoulutus antaa valmentajille valmiuksia ottaa lyhytaikaisen sijoituksen näkökulmat huomioon. Lue lisää Pelastakaa Lapset ry:n sivuilta.

Kysy lisää

Kehittämispäällikkö

Hanna
Piiroinen

040 700 0795

Kehittämispäällikkö

Sirpa
Yli-Rekola

040 508 5601