Sijaishuollon juhlapäivä Care Day tulee taas 16.2.2024, teemana toivon kannattelu

Sijaishuollon juhlapäivä Care Day tulee taas 16.2.2024. Care Day’n teema on tänä vuonna 2024 toivon kannattelu.

Kriisiajassa on tärkeää pitää toivoa yllä ja uskoa yhdessä parempaan huomiseen sekä malttaa pysähtyä myös juhlimaan, kun aihetta on. Niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin kaipaavat kriisiaikoina ajatuksia toivosta.

Viestimme onkin, että oli tilanne millainen tahansa, voimme aina pitää toivoa yllä paremmasta huomisesta ja kannatella ajatusta siitä, että tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia. Miten toivon kannattelu näkyy sijaishuollon toimijoiden arjessa?

Vuonna 2024 ei järjestetä varsinaista kakkukisaa aiempien vuosien tapaan, mutta kutsumme toimijat osallistumaan #CareDayCake-haasteeseen ja ilostuttamaan kaikkia juhlijoita vähintään aiempien vuosien tapaan maistuvilla kakuilla.

Kaiken juhlinnan ohessa ymmärrämme hyvin, että Care Day saattaa aiheuttaa myös ristiriitaisia tunteita. Tarkoituksenamme ei ole lakaista maton alle eikä peitellä asioita, jotka sijaishuoltoon liittyen eivät vielä ole sellaisella tasolla, jolla niiden tulisi olla. Meille on tärkeää, että jokainen, jota sijaishuolto koskettaa tai on koskettanut, voisi tuntea päivän omakseen positiivisella tavalla.

16.2.2024 keskitymme siis juhlimaan – emme täydellistä tai valmista, vaan toiveikasta, mahdollisuuksia täynnä olevaa sijaishuoltoa!

Care Day’n sivuille on päivitetty tämän vuoden materiaalit, jotka ovat vapaasti kaikkien hyödynnettävissä juhlinnassa.

Löydät sijaishuollon juhlapäivän sosiaalisesta mediasta aihetunnisteilla #CareDay, #CareDay24, #SijaishuollonJuhlapäivä ja #SijaishuollonJuhlapäivä24.

Pesäpuu on tuonut Care Day’n Suomeen vuonna 2019. Sen juuret ovat Skotlannissa.