Perinteinen joulujuhla lastensuojelukokemuksen omaaville nuorille aikuisille Jyväskylässä

Joulun aika voi näyttäytyä sijaishuollosta aikuistuneille nuorille aikuisille ristiriitaisena ajanjaksona, sillä yleisesti joulua pidetään onnellisena ja lämminhenkisenä yhdessäolon aikana, jolloin syödään hyvin ja läheisiä muistetaan lahjoilla. Monella sijaishuollosta itsenäistyneellä nuorella aikuisella ei kuitenkaan ole sellaista verkostoa tai yhteisöä ympärillään, jossa tällainen perinteinen joulu turvallisine kohtaamisineen mahdollistuisi.

Yhteisellä joulujuhlalla Pesäpuu haluaa tarjota nuorille mahdollisuuden tulla kohtaamaan toisiaan sekä viettämään jouluaattoa turvallisesti, hyvän ruoan ja seuran pariin. Yhteisen joulunvieton myötä yksinäisyys ja eriarvoisuuden tunne vähenevät sekä vertaisuus ja johonkin kuulumisen tunne lisääntyvät.

Pesäpuu on järjestänyt yhteisöllisen joulujuhlan Keski-Suomessa asuville sijaishuollosta itsenäistyneille noin 18–29-vuotiaille nuorille aikuisille jo vuodesta 2018 lähtien Pesäpuun toimistolla Jyväskylässä. Juhlan järjestäminen ei olisi ollut mahdollista ilman lahjoitusvaroja.

Vuoden 2022 joulujuhlan käytännön järjestelyistä vastaa Pesäpuun UP2US-hanke. Joulujuhlaan voi ilmoittautua täällä. Kiitämme lämpimästi P2V Rakennus Oy:tä sekä LC Jyväskylä/Jyvässeutu ry:n Ladyt-ryhmää merkityksellisistä lahjoituksista vuoden 2022 joulujuhlan mahdollistamiseksi.

Mikäli olet kiinnostunut antamaan lahjoituksesi tulevaan nuorten joulujuhlaan tai pitkäjänteisemmin myös tulevien vuosien juhlien turvaamiseksi, voit ottaa yhteyttä Pesäpuun varainhankintavastaavaan Kaisu Saastamoiseen, kaisu.saastamoinen(at)pesapuu.fi, p. 040 774 0582. Tervetuloa mukaan tekemään hyvää!