Outo Vuosi -kirjoituskutsu

Mennyt vuosi on ollut koko maailmassa outo. Vuoden 2020 maaliskuussa Suomessa todettiin poikkeusolot ja sen jälkeen koronavirus on vaikuttanut jokaisen meidän elämäämme. Osalle ihmisistä elämä poikkeuksellisessa ja oudossa ajassa ei ole tuonut juuri muutoksia arkeen, kun taas toisten elämän se on mullistanut täysin. Tai sitten muutokset omaan elämään ovat olleet jotain näiden väliltä.

Pesäpuu ry, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Yhdessä aikuisuuteen Elämässä Eteenpäin (YEE) -hanke ovat kiinnostuneita siitä, miten lastensuojelun sijaishuollosta itsenäistyneet nuoret ovat kokeneet tämän oudon vuoden. Lastensuojelun sijaishuollosta itsenäistyneitä nuoria kutsutaan kertomaan kokemuksiaan poikkeuksellisesta vuodesta kirjoittamalla omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan meille.

Mikäli olet 18–25-vuotias nuori, joka on asunut joskus elämänsä aikana lastensuojelulaitoksessa, sijaisperheessä ja/tai perhekodissa olemme kiinnostuneita kuulemaan kokemuksiasi tästä oudosta vuodesta.

Pesäpuu kerää kokemuksia, ajatuksia ja tunteita oudosta vuodesta kirjoituskutsulla 2.6.2021-21.6.2021 välisenä aikana.

Kerro kokemuksistasi vapaasti ja juuri niin lyhyesti tai pitkästi kuin haluat. Kirjoituksia ei julkaista sellaisenaan vaan niitä hyödynnetään tutkimus-, kehittämis- ja vaikuttamistyössä niin, että yksittäisiä kirjoittajia ei voida tunnistaa. Kerro siis kokemuksistasi poikkeuksellisesta ja oudosta vuodesta juuri sellaisella tavalla, joka on sinulle mielekästä. Tärkeintä ovat juuri sinun ajatuksesi, kokemuksesi ja tunteesi, pilkuilla tai kieliopilla ei ole väliä.

Osallistumalla ja lähettämällä meille kirjoituksen pääset vaikuttamaan siihen, että tästä poikkeuksellisesta ajasta kertyy tietoa myös sijaishuollosta itsenäistyneiden nuorten kokemuksista. Lisäksi kirjoittamalla pääset mukaan lastensuojelun tutkimus-, kehittämis- ja vaikuttamistyöhön, joilla tavoitellaan sitä, että nuoret saisivat juuri sellaista apua ja tukea, kun he kokevat tarvitsevansa.

Voit lähettää oman kirjoituksesi täältä.

Kirjoittamisen lisäksi voit halutessasi tulla mukaan keskustelemaan aiheesta 22.6.2021 klo 17.00–20.00 järjestettävään keskustelutilaisuuteen. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet keskusteluun löydät täältä.

 

Lisätietoja:

Onni Westlund, p. 045 886 3326, onni.westlund(at)pesapuu.fi
Laura Yliruka, laura.yliruka(at)thl.fi