Outo vuosi -keskustelut

22.6.2021 – 22.6.2021
Etäyhteys

Outo vuosi – keskustelut 11.5.2021 ja 22.6.2021

Mennyt vuosi on ollut koko maailmassa outo. Vuoden 2020 maaliskuussa Suomessa todettiin poikkeusolot ja sen jälkeen koronavirus on vaikuttanut jokaisen meidän elämäämme. Osalle ihmisistä elämä poikkeuksellisessa ja oudossa ajassa ei ole tuonut juuri muutoksia arkeen, kun taas toisten elämän se on mullistanut täysin. Tai sitten muutokset omaan elämään ovat olleet jotain näiden väliltä.

Pesäpuu ry, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja Yhdessä aikuisuuteen Elämässä Eteenpäin (YEE) -hanke ovat kiinnostuneita siitä, miten lastensuojelun sijaishuollosta itsenäistyneet nuoret ovat kokeneet tämän oudon vuoden. Lastensuojelun sijaishuollosta itsenäistyneitä nuoria kutsutaan kertomaan kokemuksiaan poikkeuksellisesta vuodesta keväällä 2021 järjestettäviin kahteen keskustelutilaisuuteen.

Pesäpuu, THL ja YEE-hanke järjestävät kaksi keskustelua etäyhteyksillä. Ensimmäisessä keskustelussa nuorilla on mahdollisuus puhua siitä, miltä viime vuosi on tuntunut, mitä ajatuksia se on herättänyt, miten se on vaikuttanut omaan elämään ja mitä itse ajattelee siitä. Toisessa keskustelussa syvennytään tarkemmin ensimmäisessä keskustelussa esille nousseisiin teemoihin.
Mikäli olet 18–25-vuotias nuori, joka on asunut joskus elämänsä aikana lastensuojelulaitoksessa, sijaisperheessä ja/tai perhekodissa olemme kiinnostuneita kuulemaan kokemuksiasi tästä oudosta vuodesta. Osallistuaksesi tarvitset ainoastaan toimivan nettiyhteyden, puhelimen tai tietokoneen ja kiinnostusta olla mukana kertomassa omia kokemuksiasi ja ajatuksiasi viime vuodesta.

Voit osallistua halutessasi kumpaankin tilaisuuteen tai ainoastaan toiseen. Kaikille osallistujille tarjotaan ruoka ja herkut etätoteutuksella, josta tarkempia ohjeita saa ilmoittautumisen jälkeen.

Keskusteluista koostetaan yhteen tietoa, josta yksittäisiä keskusteluun osallistuneita nuoria ei voida tunnistaa. Keskusteluissa koostettua tietoa hyödynnetään lastensuojelun jälkihuollon kehittämis- ja vaikuttamistyössä sekä tutkimuksessa.
Ensimmäinen keskustelu järjestetään etäyhteyksin 11.5.2021 klo 17.00–20.00.

Ilmoittautuminen 11.5. klo 17.00–20.00 pidettävään keskusteluun täältä.

Toinen keskustelu järjestetään etäyhteyksin 22.6.2021 klo 17.00–20.00. Ilmoittautuminen toiseen keskusteluun avataan lähempänä tilaisuutta.

Lisätietoja:
Onni Westlund, p. 045 886 3326, onni.westlund(at)pesapuu.fi
Laura Yliruka, laura.yliruka(at)thl.fi