fbpx

PRIDE-ennakkovalmennuksen valmentajaparina toimivat lastensuojelun sosiaalityöntekijä ja sijais- tai adoptiovanhempi yhdessä. Pesäpuu järjestää PRIDE-valmentajien koulutusta ja ylläpitää valmennusmateriaalia. Koulutus mahdollistaa valmentajaparin yhteisen työskentelyn ja kehittymisen perhehoidon työntekijöinä sekä sijais- ja adoptiovanhempina.

PRIDE-valmentajien koulutus

PRIDE-valmentajakoulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille valmiudet ohjata sijais- ja adoptiovanhempien PRIDE-ennakkovalmennusryhmiä. Lisäksi tavoitteena on tukea osallistujia rakentamaan perhehoidon kokonaisuutta, johon sisältyy perhehoidon suunnittelu, sijais- ja adoptiovanhempien rekrytointi, ennakkovalmennus sekä tuki ja täydennyskoulutus.

Koulutus sisältää yhdeksän koulutuspäivää sekä kolme työnohjauksellista koulutuspäivää, joiden tavoitteena on tukea oman ensimmäisen ryhmän ohjaamista. Yksi koulutuspäivistä käsittelee perhehoitajan asemaa. PRIDE-valmentajan pätevyyden saaminen edellyttää valmentajakoulutuksen lisäksi oman valmennusryhmän ohjaamisen sijais- tai adoptiovanhemmuutta harkitseville.

 

Täydennyskoulutus ja tuki PRIDE-valmentajille

Pesäpuu järjestää PRIDE-valmentajille vuosittain täydennyskoulutusta ja työkokouksia. Annamme myös tukea ja konsultaatiota sijais- ja adoptiovanhempien ennakkovalmennukseen liittyvissä asioissa.

 

Nuori perhehoidossa -täydennyskoulutus

Yhä useampi lapsi huostaan otetaan ja sijoitetaan nuoruusiässä. Nuori perhehoidossa -koulutus ja siihen liittyvä materiaali antavat PRIDE-valmentajille välineitä käsitellä nuoruusikäisen sijaisvanhemmuuteen liittyviä kysymyksiä joko ennakkovalmennuksessa tai sijaisvanhempien täydennyskoulutuksessa.

 

Lyhytaikainen perhehoito -täydennyskoulutus

Pelastakaa Lapset ry vastaa lyhytaikaista perhehoitoa koskevasta täydennyskoulutuksesta ja Pesäpuu myy siihen liittyvän materiaalin. Lyhytaikaisena sijaisperheenä toimiminen vaatii perheeltä erilaisia valmiuksia kuin pitkäaikaisena sijaisperheenä toimiminen. Täydennyskoulutus antaa valmentajille valmiuksia ottaa lyhytaikaisen sijoituksen näkökulmat huomioon. Lue lisää Pelastakaa Lapset ry:n sivuilta.

 

Kysy lisää

Kehittämispäällikkö

Hanna
Piiroinen

040 700 0795

Kehittämispäällikkö

Jaana
Pynnönen

040 743 6727

Kehittämispäällikkö

Sirpa
Yli-Rekola

040 508 5601