Sijaishuollon juhlapäivä Care Day’ta juhlitaan Suomessa jo kuudetta kertaa 16.2.2024

Sijaishuollon juhlapäivä Care Day on täällä jo kuudetta kertaa!

Care Day’n eli sijaishuollon juhlapäivän tarkoituksena on juhlistaa sijaishuollossa asuvia tai asuneita lapsia ja nuoria sekä heistä välittäviä henkilöitä. Kyseessä on maailman suurin juhla sijaishuoltoon liittyen. Sen alkuperäisenä ideana on ollut nostaa esiin sijoitettujen lasten ja nuorten ääntä ja oikeuksia sekä yhdistää sijaishuoltoon liittyviä henkilöitä keskustelemaan ja jakamaan tietoa sijaishuollosta.

Tämän vuoden Care Day’n teema on toivon kannattelu. Kriisiajassa on tärkeää pitää toivoa yllä ja uskoa yhdessä parempaan huomiseen sekä malttaa pysähtyä myös juhlimaan, kun aihetta on. Niin lapset, nuoret kuin aikuisetkin kaipaavat kriisiaikoina ajatuksia toivosta. Viestimme onkin, että oli tilanne millainen tahansa, voimme aina pitää toivoa yllä paremmasta huomisesta ja kannatella ajatusta siitä, että tulevaisuus on täynnä mahdollisuuksia. Miten toivon kannattelu näkyy sijaishuollon toimijoiden arjessa?

Kaiken juhlinnan ohessa ymmärrämme hyvin, että Care Day saattaa aiheuttaa myös ristiriitaisia tunteita. Tarkoituksenamme ei ole lakaista maton alle eikä peitellä asioita, jotka sijaishuoltoon liittyen eivät vielä ole sellaisella tasolla, jolla niiden tulisi olla. Meille on tärkeää, että jokainen, jota sijaishuolto koskettaa tai on koskettanut, voisi tuntea päivän omakseen positiivisella tavalla.

Tänään keskitymme siis juhlimaan – emme täydellistä tai valmista, vaan toiveikasta, mahdollisuuksia täynnä olevaa sijaishuoltoa!

Jos osallistutte Care Day’n juhlintaan, käykää kertomassa siitä meille .

#SijaishuollonJuhlapäivä #CareDay #SijaishuollonJuhlapäivä24 #CareDay24