Nuorten Turvasataman vuosikooste 2022 on julkaistu!

Nuorten Turvasatama -hankkeen toimintaa toteutetaan Turvasatama-nimisessä Discord-yhteisössä, joka mahdollistaa nimettömän, matalan kynnyksen ja vertaistuellisen osallistumismahdollisuuden lastensuojelun piirissä eläville tai eläneille 13–29-vuotiaille nuorille verkkovälitteisesti.

Hankkeessa tuotetaan vuosittain kooste, jossa nostetaan esiin hankkeen vuoden aikana toteuttamia toimintoja sekä Turvasataman nuorten arjessa esiin nousseita ilmiöitä ja avuntarvetta. Tämä vuosikooste tarjoaa katsauksen yhteisön nuorten arkea koskettaneisiin teemoihin vuonna 2022. Koontia on tehty tilastoinnin ja työn arjen havaintojen pohjalta.

Tiimimme kevään tärkeä ponnistus on nyt valmis. Olemme koonneet yli kuusikymmentä sivua Nuorten Turvasataman reilun 500 jäsenen yhteisön ääntä, arkea, kokemuksia, fiiliksiä, avuntarvetta ja upeita tuotoksia virtuaalisten kansien väliin. Toivomme, että tämä on yksi niistä kevään tärkeistä julkaisuista, johon tutustut ja joista kerrot muillekin eteenpäin. Meidän nuorilla on paljon sanottavaa”, Nuorten Turvasatama -hankkeen projektipäällikkö Krista Kokkonen kertoo.

Nuorten Turvasatama on Pesäpuu ry:n, Auta Lasta ry:n ja Osallisuuden Aika ry:n yhteinen, kolmivuotinen hanke vuodesta 2021 kevääseen 2024. Hankkeen tarkoituksena on kehittää verkkovälitteistä tukea, vertaistukea ja osallistumismuotoja lastensuojelun asiakkaina olevien ja olleiden ihmisten hyvinvoinnin vahvistamiseksi. Hanketta rahoittaa STEA.

Nuorten Turvasataman vuosikooste 2022 löytyy Pesäpuun materiaalipankista.