Elintärkeitä asioita – Ikkuna lasten kokemusten syvempään ymmärtämiseen -kirja on nyt julkaistu myös digiversiona

Elintärkeitä asioita – Ikkuna lasten kokemusten syvempään ymmärtämiseen -kirja on nyt julkaistu myös digiversiona.

Elintärkeitä asioita – Ikkuna lasten kokemusten syvempään ymmärtämiseen -kirjassa pääsevät ääneen sijaishuollosta aikuistuneet kokemusasiantuntijat, Kirahviryhmissä mukana olleet pienet lapset sekä perhehoitajat. Heidän kokemuksensa tarjoavat mahdollisuuden ymmärtää, miksi itsestään selviltä kuulostavat arjen asiat saattavatkin olla täynnä monia merkityksiä, pelkoja ja huolia. Ja miten oleellista on aikuisen tuki ja ymmärrys – sekä rohkeus kuulla ja kohdata lapsen koko kokemusmaailma.

Kirja lisää ymmärrystä siitä, millainen jälki jää aikuisuuteen saakka, jos lapsi kokee kaltoinkohtelua tai hänen perustarpeitaan ei tyydytetä. Tai miksi lapset puhuvat toistuvasti turvallisuudesta, kilteistä aikuisista, ruuasta ja sängystä.

Kirja on omistettu kaikille lapsista huolta pitäville aikuisille. Se koskettaa, ravistelee sekä lisää ymmärrystämme elintärkeiden asioiden merkityksistä lasten elämässä.

Kirjan ovat toimittaneet Sari Saaristo, Sari-Anne Paaso, Suvi Nieminen ja Katriina Nokireki. Kirjan on kuvittanut ja taittanut Anniina Lius.

Lue Elintärkeitä asioita Pesäpuun materiaalipankista.

Kirjan voi ostaa painettuna alkuperäispainoksena Pesäpuun verkkokaupasta.