Elämänmittaisella matkalla – Elämäntarinakirja lastensuojelun sijaishuollossa kasvaneille on julkaistu

Elämänmittaisella matkalla -kirja on tarkoitettu sijaishuollossa kasvaneille heidän minäkuvansa vahvistamiseksi. Kirja sopii parhaiten nuorille ja nuorille aikuisille, mutta se on sovellettavissa kaikille, jotka tarvitsevat monipuolisen ja riittävän ristiriidattoman tarinan itsestään.

Ammattilaisille kirja tarjoaa loistavan työvälineen elämäntarinatyöskentelyyn asiakkaiden kanssa. Kirja mahdollistaa elämäntarinan läpikäymisen yksin, läheisten ja työntekijän kanssa, terapiassa ja/tai vertaisryhmässä. Kirja perustuu traumatietoiseen ja narratiiviseen työotteeseen ja sen avulla on mahdollista työstää myös lapsuudessa ja nuoruudessa tapahtunutta kaltoinkohtelua ja väkivaltaa.

”Halusimme tehdä kirjan, josta käsin voi matkata omaan elämäntarinaansa pikkuhiljaa omaa itseään kuunnellen”, sanovat kirjan toimittaneet Johanna Barkman, Anu Flinck, Tiia Hipp ja Saga Luoma.

Elämänmittaisella matkalla -kirjan takana on Pesäpuu ry:n X-ketju-hankkeen (2019–2021) monivuotinen kehittämistyö sekä hankkeen toiminnassa mukana olleet kokemusasiantuntijat. Kirja on ideoitu alusta loppuun asti kokemusasiantuntijoiden kanssa. Heidän äänensä kuuluu väkevästi kirjan sivuilla.

”Kädessäsi on kirja, joka vie sinut aikamatkalle. Matkalle, joka on ehkä tärkein, jonka olet koskaan tehnyt. Kirjan myötä eteesi avautuu pieniä pilkahduksia tulevaisuuteen, ehkä jopa suuria unelmiakin. Kirjan avulla pääset myös raottamaan menneisyyden verhoa, mutta vain juuri sen verran, mihin olet itse tällä hetkellä valmis”, kokemusasiantuntijat kertovat kirjassa.

Tutustu ja osta kirja Pesäpuun verkkokaupasta.

Huomaa myös toissa viikolla järjestetty Elämän palasia etsimässä – lapsen ja nuoren elämäntarinan merkitys identiteetin rakentumisessa -webinaari, joka toimi myös Elämäntarinakirjan julkaisutilaisuutena. Tallenne webinaarista on vapaasti katsottavissa kahden viikon ajan Pesäpuun YouTube-kanavalla täällä.