Sisukas-toiminta liittyy osaksi Varsinais-Suomen hyvinvointialueen palveluja

Pesäpuu ry:n Sisukas-toiminnan fasilitoimassa kevään koulutusprosessissa pilottikunnat Kaarina ja Paimio ovat koonneet työryhmät viemään sijoitetun lapsen koulunkäynnin tukea rakenteisiin. Yksityisten lastensuojelulaitosten määrän kasvettua myös vaativaa erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden määrä on lisääntynyt. Kaarinassa sivistystoimeen onkin nimetty koordinoiva Sisukas-tiimi vastaamaan sijoitettujen lasten ja nuorten opetusjärjestelyistä Pesäpuun Sisukas-mallin mukaisesti.

Sisukas-koulutusprosessin Lastensuojelu osana arkea -webinaarissa helmikuussa paneuduttiin lastensuojeluprosessiin sekä Kaarinan Sisukas-toimintaan. Toinen Sisukas-webinaari, Traumatietoinen koulu, järjestetään 8.3. Maksuton webinaari on avoin kaikille opettajille, oppilashuollon työntekijöille sekä sosiaalialan työntekijöille. Webinaarin järjestäjinä ovat Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Vasso, Varsinais-Suomen Tulevaisuuden SoTe -hanke ja Pesäpuu ry.

Yle on lisäksi tehnyt jutun prosessista