Haussa kiireellisen sijoituksen 16–17-vuotiaana kokeneita henkilöitä tutkimushaastateltaviksi

Pesäpuun erityisasiantuntija Maija Haapala tekee parhaillaan väitöskirjaansa Tampereen yliopistoon 16–17-vuotiaiden nuorten kiireellisistä sijoituksista ja kaipaisi haastateltavia täysi-ikäisistä henkilöistä, jotka ovat kokeneet kiireellisen sijoituksen ikävuosina 16–17.

Haapala tutkii nuorten kiireellisiä sijoituksia sekä sitä, mitä sitä ennen ja sen jälkeen tapahtuu ja miksi. Tutkimuksen aihe on ajankohtainen ja tärkeä, koska Suomessa nuorten kiireelliset sijoitukset ovat kasvaneet vuosi vuodelta, mutta niistä ei tiedetä riittävästi. Ei myöskään tiedetä, mitkä asiat aikaansaavat muutoksia kiireellisissä sijoituksissa. Sekin tieto on tärkeää, jotta lastensuojelutyötä voidaan kehittää. Nuoret eivät ole itse aiemmin kertoneet tutkimuksessa kokemuksiaan kiireellisistä sijoituksista, minkä takia nuorten osallistuminen tutkimukseen on todella arvokasta.

Tietoa tutkimuksesta saa välittää eteenpäin omille verkostoille!

Ilmoittautuminen tutkimukseen: maija.haapala(at)tuni.fi, snp maijaruusu, IG maijaruusu, WhatsApp +358 50 436 6165.

Lue Maija Haapalan tutkimuskutsu nuorelle, josta löytyy lisätietoa tutkimuksen käytännön asioista.

Lue lisää tutkimuksesta Tampereen yliopiston sivuilta.