Pesäpuun joulujuhlan tunnelmia vuodelta 2022

Pesäpuussa kokoonnuttiin jo viidettä kertaa viettämään yhteisöllistä joulujuhlaa sijaishuollosta itsenäistyneiden nuorten kanssa. Tällä kertaa jouluaattona yhteen kokoontui yhteensä 8 henkilöä, lisäksi joulujuhlaa sulostuttivat myös pieni vauva sekä koira.
 
Yhteinen joulunvietto aloitettiin tuttuun tapaan joulupuurolla sekä pienimuotoisella tutustumisella. Jokainen sai kertoa itsestään sen verran kuin tuntui hyvältä. Muutoin aatto vierähti mukavan yhdessäolon, jutustelun ja syömisen merkeissä. Tärkeintä oli luoda jokaiselle osallistujalle mahdollisimman hyvä ja turvallinen olo. Ruokaa, juomaa ja herkkuja oli riittävästi ja riitti vielä kotiinkin vietäväksi. Lisäksi joulujuhlaa tukeneilta tahoilta saaduilla varoilla pystyttiin hankkimaan jokaiselle nuorelle mieleinen joululahja ja saatiin varmistettua turvallinen kotiinpaluu taksilla niille, jotka eivät muuten olisi paikalle päässeet.
 
Juhlan järjestäminen ei olisi ollut mahdollista ilman lahjoitusvaroja. Merkityksellisen lahjoituksensa joulujuhlaan antoivat LC Jyväskylä/Jyvässeutu ry:n Ladyt-ryhmä, P2V Rakennus Oy, Kauneushuoltamo ja Mainostoimisto Aate. Kiitämme lämpimästi saaduista lahjoituksista.
 
Tärkeäksi tapahtumaksi muodostunut joulujuhla on lisännyt lastensuojelun piirissä kasvaneiden nuorten hyvinvointia. Yksi osallistuja kommentoi: ”Ei tartte edes mitään lahjoja, kunhan saa jouluruokaa, jota ei ole moneen vuoteen saanut.” Nuorten toiveissa olisikin, että juhlan järjestäminen mahdollistuisi myös tulevina vuosina.