Kohti korkeuksia -mentoroinnin päätös

Tammikuun puolivälissä kokoonnuttiin Kohti korkeuksia -mentorointiohjelman viimeiselle, yhteiselle tapaamiselle. Vaikka verkkovertaismentoroinnin pilotointi on ollut pienimuotoinen Nuorten Turvasatama -hankkeen osatoteutus ja pintaraapaisu laajaan teemaan, on lyhytkin matka tarjonnut merkityksellisyyttä ja uuden oppimista sekä aktoreille että mentoreille. Kokeilun opit ja oivallukset antavat selkeän viestin siitä, että vertaismentoroinnin jatkokehittämiselle lastensuojelun kentällä olisi tilausta.
 
Pesäpuussa tullaan järjestämään kokeilusta syntyneistä opeista tiivis webinaari sekä julkaisemaan materiaalia aiheesta. Pysy siis kuulolla ja merkkaa kalenteriisi päivämäärä 23.3.2023!
 
Nuorten Turvasatama -hankkeessa pilotoitiin verkkovälitteistä, vertaisuuteen perustuvaa Kohti korkeuksia -mentorointia oman ura- ja koulutuspolun pohdintaan sijaishuollossa asuville ja asuneille nuorille. Mentorointiohjelman tavoitteena oli vahvistaa sijaishuollossa asuvien tai asuneiden nuorten valmiuksia pohtia ja ottaa askelia omalla opinto- ja urapolulla korkeakoulutuksen näkökulmasta sekä tunnistaa omia opiskeluun ja työelämään kytkeytyviä vahvuuksiaan.