Sisukkaan loppusyksyn kuulumisia

Sisukas-toiminta on juurtumassa nyt myös Varsinais-Suomeen, kun mallia on lähdetty räätälöimään ja pilotoimaan Kaarinassa ja Paimiossa. Tukena ovat molempien kaupunkien monialaiset työryhmät, jotta alueiden erityispiirteet tulevat huomioiduiksi toiminnan käynnistämisessä. Kehittämistyössä yhteistyökumppanina on Varsinais-Suomen tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hanke. Myös Yle julkaisi artikkelin aiheesta joulukuussa. Sisukas-mallin juurtuminen jatkuu alueilla koko kevään 2023 ajan.

Marraskuussa Pirkanmaan puheterapeuteille pidetyllä luennolla tavoitteena oli lisätä heidän ymmärrystään lastensuojelusta sekä monialaisesta systeemisestä työotteesta. Luennolla avattiin lastensuojeluprosessin vaiheita sekä kirkastettiin eri ammattilaisten rooleja. Lisäksi puheterapeuteille avattiin tarkemmin sijoitetun lapsen kokemusmaailmaa.

Aiemmin syksyllä julkaistut Sisukas-videot ovat saaneet täydennystä, kun uudessa videossa perehdytään Sisukas-toiminnan käynnistämiseen. Mitä on hyvä ottaa huomioon Sisukas-toimintaa aloittaessa? Katso video.

Sisukkaan toiminta jatkuu vilkkaana myös ensi vuonna. Seuraa Pesäpuun viestintää. Sisukas haluaa toivottaa kaikille hyvää joulun aikaa!