Elintärkeitä asioita – Ikkuna lasten kokemusten syvempään ymmärtämiseen -kirja on julkaistu

Elintärkeitä asioita – Ikkuna lasten kokemusten syvempään ymmärtämiseen -kirja on julkaistu! Se julkaistaan parhaillaan Lahdessa käynnistyneillä lastensuojelupäivillä. Kirjan julkistamistilaisuus järjestetään Pesäpuun lasten tiimin esittelypöydän äärellä klo 9.30 alkaen.

Kirjassa ääneen pääsevät sijaishuollosta aikuistuneet kokemusasiantuntijat, Kirahviryhmissä mukana olleet pienet lapset sekä perhehoitajat. Heidän kokemuksensa tarjoavat mahdollisuuden ymmärtää, miksi itsestään selviltä kuulostavat arjen asiat saattavatkin olla täynnä monia merkityksiä, pelkoja ja huolia. Ja miten oleellisia ovat aikuisen tuki ja ymmärrys – sekä rohkeus kuulla ja kohdata lapsen koko kokemusmaailma.

Kirja lisää ymmärrystä siitä, millainen jälki jää aikuisuuteen saakka, jos lapsi kokee kaltoinkohtelua tai hänen perustarpeitaan ei tyydytetä. Tai miksi lapset puhuvat toistuvasti turvallisuudesta, kilteistä aikuisista, ruuasta ja sängystä.

Kirja on omistettu kaikille lapsista huolta pitäville aikuisille. Se koskettaa, ravistelee sekä lisää ymmärrystämme elintärkeiden asioiden merkityksistä lasten elämässä.

Kirjan on kuvittanut ja taittanut Anniina Lius.

Kirja on ostettavissa verkkokaupastamme tästä linkistä.