Uudet vuorovaikutusleikkikortit lapsen kanssa työskentelyyn

Kirahvi Mainion työskentelyvälineiden sarja täydentyy Kirahvi Mainion leikit -korteilla. Kortit on kehitetty yhdessä perhehoidossa asuvien pienten 3–5-vuotiaiden lasten, perhehoitajien ja perhehoidon työntekijöiden kanssa. Korttien avulla voi rakentaa kannattelevaa ja positiivista vuorovaikutussuhdetta ja yhteyttä lapsen ja aikuisen välille.

Kortteja voi hyödyntää lapsen ja aikuisen vuorovaikutussuhteen luomiseen ja syventämiseen, erityisesti lapsen elämän muutos- ja siirtymävaiheissa, esimerkiksi uuteen paikkaan muuttaessa. Kortteja voi soveltaa myös kiintymyssuhteen vahvistamiseen lapsen ja hänelle tärkeän aikuisen välillä.

Korttien taustaideologia pohjautuu Theraplay-vuorovaikutusterapiaan. Korttien tavoitteena on olla hyvää mieltä tuottava hetki, jossa aikuinen saa kokea iloa lapsen kanssa olemisesta. Silloin lapselle välittyy viesti, että hän on arvokas ja hyväksytty, erityinen ja ihana.

Kirahvi Mainion leikit – vuorovaikutusleikkikortit lapsilähtöiseen työskentelyyn ovat ostettavissa Pesäpuun verkkokaupasta.