Nuorten Turvasatama-hanke ja Diakonissalaitoksen 1000 mielen tarinaa-hanke aloittavat yhteistyön nuorten mielenterveyspalveluiden kehittämiseksi

1000 mielen tarinaa -hanke käynnistää keskiviikkona 16.3. Nuorten Turvasataman Discord-serverillä oman kanavan, jossa nuoret voivat keskustella hankkeen työntekijän kanssa mielenterveyspalveluihin liittyen. Hankkeen työntekijät käyvät kanavalla keskustelua aiheesta joka keskiviikko klo 16–17, mutta kanava on auki ajatusten vaihtoon 24/7. Kokeilun on tarkoitus kestää ainakin toukokuuhun saakka.

Helsingin Diakonissalaitoksen 1000 mielen tarinaa -hanke on käynnistynyt tammikuussa 2022 ja toimii vuoteen 2024 asti. Hankkeen tavoitteena on kerryttää nuorten kokemustietoa mielenterveyspalveluista ja kokemustiedon pohjalta kehittää mielenterveyspalveluita yhdessä, nuorten ja ammattilaisten kanssa. Hankkeen tarkoituksena on rakentaa verkkosivu, jossa nuoret pääsevät käymään moderoitua keskustelua omista kokemuksistaan, tuomaan esille ideoita mielenterveyspalveluiden kehittämiseksi sekä hyödyntämään vertaistukea. Nuorilta syntyneiden ajatusten pohjalta lähdetään uusille hyvinvointialueille tekemään kehittämistyötä. Hankkeen tarve on noussut suoraan nuorilta ja alkuperäinen hankeidea on kokemusasiantuntijanuoren kehittämä.

Nuorten turvasatamassa mielenterveyspalveluiden kehittämistä nuorten kokemustiedon avulla pidetään tärkeänä. Nuorten mielenterveyspalveluiden ongelmista on yleisesti puhuttu jo pitkään ja aihe on herättänyt paljon keskustelua myös Turvasataman Discord serverillä. Turvasatamassa käynnistyvä 1000 mielen tarinaa -kanavan tarkoitus on antaa nuorille tietoa ja tukea, sekä mahdollistaa osallistuminen nuorille suunnattujen mielenterveyspalveluiden kehittämiseen. Turvasatamasta uskotaan löytyvän nuoria, joiden kokemustieto on arvokasta 1000 mielen tarinaa -hankkeelle. Nuorten Turvasatama on innoissaan tulevasta yhteistyöstä 1000 mielen tarinaa -hankkeen kanssa!

Linkkejä: