Verkkovälitteinen lastensuojelun kehittämis- ja vaikuttamisryhmä Nuorten Turvasatamassa

Nuorten Turvasatama käynnistää verkkovälitteisen lastensuojelun kehittämis- ja vaikuttamisryhmän. Ryhmän tavoitteena on kerätä valtakunnallisesti ajantasaista asiakastietoa lastensuojelun- sekä rinnakkaispalveluiden toimivuudesta.

Ryhmän keskeinen tavoite on tuoda ilmi niitä asioita mitkä ovat lastensuojelun asiakasnuorille merkityksellisiä ja tärkeitä tai esimerkiksi mitkä asiat ovat ajankohtaista nuorten elämässä. Lisäksi ryhmässä pohditaan lastensuojelun- ja rinnakkaispalveluiden toimivuutta sekä niiden kehittämiskohteita. Ryhmään osallistuvat nuoret ja Turvasataman työntekijät päättävät yhdessä ryhmässä käsiteltävistä asioista, kehittämiskohteista sekä mihin ja millä tavalla tuotetta tietoa lähdetään viemään eteenpäin. Tapoja voivat olla esim. kannanotto jostakin asiasta, mielipidekirjoitus, blogikirjoitukset, podcast,  somekampanjat, erilaiset etätilaisuudet. Ryhmässä tuotettua ja koostettua tietoa vievät eteenpäin Nuorten Turvasataman työntekijät yhdessä ja omissa organisaatioissaan eri yhteistyökumppaneille, asiantuntijoille, työryhmiin jne.

Ryhmän ensimmäisellä kokoontumiskerralla pohditaan mitä kaikkea voidaan tehdään kevään 2022 aikana ja käydään läpi käytännön asioita.

Miksi nuoren kannattaa osallistua ryhmätoimintaan?

Ryhmä antaa mahdollisuuden saada oma ääni kuuluviin. Jokainen näkökulma ja kokemus ovat tärkeitä kehittämistyössä. Kuulluksi tuleminen vahvistaa osallisuuden ja merkityksellisyyden kokemusta ja samalla se lisää yhteisöön kuulumisen tunnetta.

Ryhmätoiminta on maksutonta ja vapaaehtoista. Ryhmään osallistuville nuorille tarjotaan ruoka.

Ryhmäkokoontumiset

Ryhmä kokoontuu verkkovälitteisesti joka kuukauden ensimmäinen torstai klo 18-20. Kevään kokoontumiset 3.3. klo 18–20, 7.4. klo 18–20, 5.5. klo 18–20 ja 2.6. klo 18–20.

Ilmottautuminen auki 7.4. asti, jonka jälkeen ryhmä jatkaa kevään 2022 suljettuna ryhmänä. Elokuussa aukeaa uusi ilmottautumismahdollisuus. Syksyn ryhmäkerrat tarkentuvat lähempänä ajankohtaa.

Ilmoittautuminen

Ilmottautumiset Turvasatamassa ylläpidon jäsenille: @wappendaal ja @yamyam.

Ohjevideo discordiin liittymisestä ja mukaan tulemisesta löytyy täältä.
Lisätietoja antaa Krista Kokkonen, p. 041 731 1402, krista.kokkonen(at)pesapuu.fi.