Pesäpuu toivoo rauhaa Ukrainaan ja turvaa kaikille siellä oleville lapsille.

Että jokainen lapsi olisi turvassa.


Verkkovälitteistä tukea nuorille

Nuorille tukea ja mahdollisuus ajatusten vaihtoon Ukrainan sotaan liittyen on tarjolla Nuorten Turvasatama Discord-serverillä.

Pesäpuu ry:n, Osallisuuden Aika ry:n ja Auta Lasta ry:n Veturointi-toiminnan ylläpitämä Nuorten Turvasatama Discord-serveri on anonyymi ja turvallinen paikka yhteiselle verkkovälitteiselle yhdessäololle, tuelle, vertaistuelle ja asialliselle keskustelulle 13-29 -vuotiaille nuorille, joilla on kokemusta lastensuojelusta.

Serverille on perustettu oma kanava Ukrainan tilannetta koskien, jossa nuoret voivat keskustella yhdessä työntekijöiden kanssa tilanteen herättämistä tunteista ja ajatuksista. Nuorilla on myös mahdollisuus käydä yksityiskeskusteluja työntekijöiden kanssa mistä vain mielen päällä olevista aiheista pääsääntöisesti keskiviikkoisin. Turvasatama on avoinna joka päivä kellon ympäri.

Lisätietoa ja linkki serverille
Ohjevideo Discordiin liittymisestä ja mukaan tulemisesta

Verkkovälitteistä tukea lapsille

Pienemmille lapsille on verkkovälitteistä apua tarjolla Apuu-chatissa, joka auttaa 7–15-vuotiaita lapsia joka päivä klo 9–22 osoitteessa https://apuu.fi/.