Jotta lapsia kuultaisiin – Salapoliisitoiminta 10 vuotta!

On aihetta juhlaan!  Juhlimme lapsia, jotka Salapoliisitoiminnassa ovat kehittäneet lastensuojelua monin eri tavoin. Juhlimme lapsille rakasta, maailman parasta Mäyrää, jota lapset saavat auttaa. Juhlimme aikuisia, jotka mahdollistavat lasten osallisuuden ja kuulemisen.

Salapoliisi Mäyrä on lasten suosikkikaveri, jonka kanssa työskennellessä lapsi saa tietoa lastensuojeluun ja sijaishuoltoon liittyvistä asioista sekä löytää keinoja, joilla voi itse olla aktiivinen ja osallinen omassa elämäntilanteessaan. Tänä vuonna on kulunut 10 vuotta salapoliisitoiminnan käynnistymisestä.

Voit liittyä mukaan Salapoliisitoiminnan juhlintaan:

  • järjestä Salapoliisi Mäyrän synttärit lapsille
  • ota Mäyrä kotikäynnille lapsia tapaamaan ja pelaa vaikka Mäyrän uutta lautapeliä lasten kanssa
  • kutsu Mäyrä juhlimaan tiimiinne, jos ette vielä tunne Mäyrää. Arvomme neljä lastensuojelun tiimiä/yksikköä, jonne tulemme Mäyrän ja kakun kanssa juhlimaan.
  • viestien juhlistanne aihetunnisteella #SalapoliisiMäyrä10v

Juhliminen on merkityksellistä

Kokemuksemme mukaan sijaishuollossa oleville lapsille Salapoliisi Mäyrän synttärijuhlat, voivat olla monesta eri syystä johtuen ensimmäinen kerta, kun lapsi saa kutsun kaverisynttäreille. Lapselle on arvokasta saada tuntea, että on kutsuttu ja toivottu kaveri ja kaiken juhlimisen arvoinen. Erityisesti tärkeää se on heille, joilla voi olla takanaan lukuisia kokemuksia ulkopuolelle jäämisestä. Juhlitaan siis tänä vuonna synttäreitä erityisellä hartaudella niin ryhmissä, etänä kuin kotikäynneillä!

Eikä unohdeta oleellisinta: lasten osallisuuden juhlintaa on myös se, kun toteuttaa ja vahvistaa lasten osallisuutta lastensuojelun arjessa, isoissa ja pienissä asioissa. Se, että kuullaan ja kohdataan lapsia.

Juhlavuoden materiaaleja vapaasti ladattavissa täältä. Voit tilata myös Mäyrän ihania postikortteja vaikka lapsille syntymäpäiväkorteiksi omalta sosiaalityöntekijältä Pesäpuun verkkokaupasta.

Juhlaseminaari: Salapoliisi Mäyrä 10 vuotta

Lämpimästi tervetuloa Jotta lapsia kuultaisiin – Salapoliisi Mäyrän 10-vuotisjuhlaseminaariin 15.9.2022 klo 10–16 Helsinkiin. Juhlakutsu on kaikille niille aikuisille, jotka kokevat lapsen osallisuuden vahvistamisen lastensuojelussa tärkeänä. Tervetuloa juhlimaan ja iloitsemaan yhdessä. Juhlaseminaarin ohjelma ja ilmoittautuminen.