Maailman parantaja

On niin monta tapaa
parantaa tätä maailmaa.

Toiset meistä luottavat
lempeyden sanomaan.

Sytyttävät sydämiä yksi
valonsäde kerrallaan.

Susanna Jussila

Viime viikolla minulla oli yksi erityisen merkityksellinen työpäivä. Meitä oli koolla kolmisenkymmentä Salapoliisi Mäyrän ystävää.

Kuulimme miten Mäyrä sytyttää lasten sydämiä yksi kerrallaan. Eri puolilla Suomea, niin kunnissa kuin järjestöissäkin. Mäyrä antaa lohtua ja mahdollistaa lempeällä tavalla kuulluksi tulemisen. Kuulimme tarinoita siitä, kuinka ujot ja arat lapset uskaltautuvat kertomaan asioistaan. Kuulimme siitä, kuinka lapset toivovat Mäyrää niin kotikäynneille kuin Teams-tapaamisiin. On Mäyrä toiminut läksyapunakin. Mäyrän avulla on saatu sanoitettua monenlaisia tunteita, niin onnistumisia kuin ikävääkin.

Mäyrä on tehnyt tänäkin vuonna aikamoista työtä parantaakseen maailmaa ja mahdollistaakseen lasten äänen kuulumisen lastensuojelussa.  Salapoliisi Mäyrä auttaa lasta sanoittamaan tunteita ja kokemuksia. Antaa turvaa.

Ei Salapoliisi Mäyrä sytytä vain lasten sydämiä. Salapoliisitoimijoiden ystäväverkostosta välittyi myös vahvasti se, kuinka Mäyrä on sytyttänyt meidän aikuisten sydämiä. Liikutuin siitä innosta, miten eri työntekijät kertoivat työskennelleen lasten kanssa: ryhmissä, etänä ja kotikäynneillä. Isot asiakasmäärätkään eivät ole olleet esteenä. Ja voi sitä luovuutta, miten työ kehittyy, kun työntekijät syttyvät ja saavat työhönsä iloa.

Tuntui merkitykselliseltä kuulla kaikki se mitä hyvää on tehty. On parannettu maailmaa. On parannettu lastensuojelun arkea. On parannettu lasten elämää.

Ensi vuonna Salapoliisitoiminta täyttää 10 vuotta. Mikä upea matka. Juhlitaanko yhdessä?

Laita viestiä, jos haluat olla mukana iloisessa, merkityksellisessä työssä ja juhlavuotta ideoimassa ja toteuttamassa.

 

Ps. Jos et vielä tiedä kuka on Salapoliisi Mäyrä, niin katsopa mitä hän kertoo itsestään omalla YouTube-kanavallaan.