Koskettava kokoelma isätarinoita on nyt julkaistu

Kirjasta voi lukea ja katsella isätarinoita, joita ovat kertoneet eri-ikäiset ihmiset pienistä lapsista nuoriin ja aikuisiin. Kaikkia kertojia ja kirjoittajia yhdistää kuitenkin se, että he ovat tai ovat olleet huostaanotettuina tai asuvat perheessä sisaruksena huostaanotetulle lapselle. Kirja sisältää tarinoita ja ajatuksia myös sijaisisiltä.

Tarinat kertovat siitä, miten lapsi on nähnyt ja kokenut isänsä tai henkilön, joka on ollut isän kaltaisessa roolissa lapsen elämässä. Toivomme tarinoiden auttavan omien isäsuhteiden ja elämäntarinan hahmottamisessa ja lisäävän empatiaa niitä kohtaan, joilla ei ole ollut mahdollisuutta tuntea isäänsä tai saada isähahmolta turvaa.

Lapset saivat halutessaan kertoa, kirjoittaa tai piirtää tarinansa ulkoistaen kokemuksensa Salapoliisi Mäyrä-hahmoon, joka asuu sijaisperheessä. Kirjan lopussa on tehtäviä, joita tehtiin myös nuorten kanssa kirjaa koottaessa kirjoittamistyöpajoissa.

Asiantuntijoina kirjan tekoon ovat osallistuneet kirjallisuusterapiaohjaaja ja tutkijatohtori Karoliina Maanmieli, joka veti nuorten kirjoittamispajat ja tutkijatohtori Antti Malinen, joka tuo kirjaan lapsuuden historiantutkimuksellisen näkökulman. Kirjan työstämiseen ovat tarinoiden kertojien ja asiantuntijoiden lisäksi osallistuneet Pesäpuu ry:n työntekijät.

Kirjan kuvitus on Pesäpuun X-ketjun Saga Luoman käsialaa.

Isätarinat-kirja on saatavilla Pesäpuun verkkokaupasta 24 euron hintaan.