Uusia Salapoliisi Mäyrän työvälineitä kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen

Salapoliisi Mäyrän auttamispeli

Salapoliisi Mäyrä on saanut oman lautapelin. Mäyrän auttamispelin avulla aikuinen ja lapsi pääsevät tutustumaan toisiinsa paremmin, pitämään hauskaa sekä samalla puhumaan tärkeistä asioista.
Peliä pelataan yhdessä, niin että lapsi ja aikuinen auttavat yhteistuumin Mäyrää kasaamaan tarvittavan määrän pinaattilettuja lettukestejä varten. Yhden pinaattiletun saa aina, kun on tehty tehtävä tai vastattu kysymykseen. Matkan varrella on myös vaaranpaikkoja, kuten ahmattimyyrä, joka haluaa syödä Mäyrältä kolme pinaattilettua!
Jokaisessa pelissä vastataan tutustumiskysymyksiin ja yhteen aikuisen valitsemaan teemakysymyspakkaan sekä tehdään salapoliisitehtäviä.
Vuorovaikutteisuuden vuoksi niin aikuinen kuin lapsi vastaavat kysymyksiin ja tekevät tehtäviä, joiden aiheina ovat perustarpeet, turvallisuus, huolenpito, sosiaalityöntekijä ja neuvottelu, sijaishuoltopaikkaan muutto sekä ikävä ja yhteydenpito.

Salapoliisi Mäyrän tehtäväpaketti – materiaalia lasten tapaamisiin

Mäyrän tehtäväpaketin tarkoituksena on mahdollistaa lapsen osallisuus lastensuojelun asiakkaana. Materiaalin avulla lapsi saa tietoa ja mahdollisuuden vaikuttaa asiakastapaamisiin työntekijänsä kanssa.

Tehtäväpaketissa on työskentelymateriaali neljään tapaamiskertaan kouluikäisen lapsen kanssa. Materiaali auttaa työntekijää sanoittamaan omaa työtään lapselle ymmärrettävillä tavalla. Materiaali on tehty lasten tuottaman tiedon ja toiveiden pohjalta.

Tehtäväpaketin teemoina ovat:
Lastensuojelu – Mitä lastensuojelu tarkoittaa? Millaista apua lapsi toivoo tai tarvitsee?
Sosiaalityöntekijä – Mitä sosiaalityöntekijä tekee ja lapsen toiveita sosiaalityöntekijä tapaamiselle?
Kotikäynti ja lapsen tapaaminen – Tietoa tapaamisten tarkoituksesta ja lapsen toiveita tapaamisille.
Neuvottelu – Millaisia ovat lapselle turvalliset ja lapsiystävälliset neuvottelut ja kuinka lapsen kanssa voi valmistautua niihin?

Salapoliisi Mäyrän ja mun elämä – lapsen oma elämäntarinakirja

Salapoliisi Mäyrän ja mun elämä – lapsen oma elämäntarinakirja on tarkoitettu esi- ja alakouluikäisillle perhe- tai laitoshoidossa asuville lapsille oman elämäntarinan käsittelyn tueksi. Kirjan avulla lapsen kanssa voidaan käsitellä lapsen elämäntarinaa ja sanoittaa asioita turvallisesti ja lapsiystävällisesti tarinan avulla.

Salapoliisi Mäyrän tehtäväpaketti toimii loistavana materiaalina lasten tapaamisiin. Paketin tarkoituksena on mahdollistaa lapsen osallisuus lastensuojelun asiakkaana. Materiaalin avulla lapsi saa tietoa ja mahdollisuuden vaikuttaa asiakastapaamisiin työntekijänsä kanssa. Tehtäväpaketti sisältää neljän eri teeman mukaisia tehtävämonisteita.
Näissäkin Salapoliisi Mäyrän uutuustuotteissa on ihana Ulla Phillipsin kuvitus.
Tuotteet ovat tilattavissa verkkokaupastamme hintaan 15 €.

Salapoliisi Mäyrän tuotteiden kuvitukset on luonut Ulla Phillips.
Löydät Salapoliisi Mäyrän tuotteet Pesäpuun verkkokaupasta.