”Että olisi mahdollisimman hyvä olla lapsien.”

”Että olisi mahdollisimman hyvä olla lapsien.”

Lapsilla on paljon tärkeää sanottavaa omasta hyvinvoinnistaan sekä lastensuojelun palvelujen sisällöstä ja laadusta. Silti pienet lapset eivät välttämättä saa ääntään riittävästi kuuluviin tai heidän äänensä hukkuu monesta syystä. Kaikenikäisillä lapsilla on oikeus tulla kohdatuksi ja kuulluksi.

Me kysyimme lastensuojelun asiakkaina olevilta pieniltä lapsilta, miksi lapsia on tärkeä kuunnella. He kirjoittivat yhteensä 120 postikorttia, joissa on tärkeitä viestejä päättäjille ja toimijoille lastensuojelun kentällä.

24.5. pidetyssä webinaarissa kuultiin lasten viestejä lastensuojelusta päättäjille ja muille heidän asioidensa kanssa työskenteleville aikuisille. Webinaarin yhteydessä julkaisimme lasten viesteistä kootun julkaisun ”Että olisi mahdollisimman hyvä olla lapsien.” Julkaisussa lapset kertovat omin sanoin ja kuvin, miksi on tärkeää, että lastensuojelussa kuunnellaan lapsia. Lasten viestit ovat täyttä kultaa.

”Että olisi mahdollisimman hyvä olla lapsien” -verkkojulkaisu on luettavissa täältä.

Webinaarin järjestävät yhteistyössä Pesäpuu ry, Pelastakaa Lapset Ry, Lastensuojelun keskusliitto, Nuorten Ystävät, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pohjois-Savon lastensuojelun kehittämisyksikkö, Perhehoitokumppanit Suomessa Oy ja eduskunnan Lapsen puolesta -ryhmä.

Yhteistä keskustelua voi jatkaa twitterissä #LapsiaAuttavaLastensuojelu