Joulukampanja sijaishuollosta itsenäistyvien nuorten hyväksi

Pesäpuu ry:n joulukampanjassa keräämme varoja sijaishuollosta itsenäistyvien nuorten auttamiseksi. Kokoamme sijaishuollosta itsenäistyvien nuorten hyväksi paketteja, jotka auttavat nuoria rakentamaan oman näköistä ja turvallista arkea omassa kodissa.

Suomessa on 18 500 huostaanotettua ja sijoitettua lasta ja nuorta. Nuoren täyttäessä 18-vuotta sijaishuolto päättyy ja nuoret aloittavat itsenäisen elämän. Haasteena on itsenäistymisen aloitus, kun nuorella ei välttämättä ole läheistä suhdetta sukulais- ja läheisverkostoonsa. Me Pesäpuussa haluamme auttaa kyseisiä sijaishuollosta itsenäistyviä nuoria kokoamalla ja tarjoamalla heille arjen aloittamista helpottavia itsenäistymispaketteja.

Saadulla tuella lisätään nuorten aikuisten elämänlaatua ja ehkäistään syrjäytymistä.

Lahjoitusvarat menevät pakettien tavarahankintoihin ja kokoamiseen. Paketin saavat nuoret valitaan yhteistyössä sosiaalitoimen kanssa, ja paketit kohdistetaan niitä eniten tarvitseville. Pesäpuu kokoaa paketit ja toimittaa ne Keski-Suomen sekä Pirkanmaan sosiaalitoimelle edelleen jaettavaksi.

Itsenäistymispaketit sisältävät nuorelle uuteen elämänvaiheeseen siirtyessä tärkeitä tavaroita, konkreettisia tarvikkeita, joilla pyritään helpottamaan itsenäiseen elämään siirtymistä, elämänhallintaa ja yhteydenpitoa itselle tärkeisiin ihmisiin.

Itsenäistymispaketteja on toimitettu jo Tampereen kaupungin hankkeen kautta Tampereen Sijais- ja jälkihuollon sosiaaliasemalle. Nämä paketit sisälsivät Finlayson lakanat ja pyyhkeen, Fiskarsin kattilan, peseytymisvälineet, lahjakortin Tampereen kaupungin liikennelaitokselle ja paljon muuta. Tulemme kehittämään paketin sisältöä joulukampanjan myötä, ja arvioitu paketin arvo tulee olemaan 200 euroa per paketti.

 

Lahjoitustiedot:

Lahjoitustili: FI97 1045 3000 1860 63
Saaja: Pesäpuu ry
Viesti: Nuorten itsenäistyminen

Rahankeräyslupa: RA/2018/197 (1.4.2018-31.3.2020 koko Suomi, lukuun ottamatta Ahvenanmaa)

Lisätietoja antaa markkinoinnin asiantuntija Kaisu Saastamoinen, p. 040 774 0582, kaisu.saastamoinen@pesapuu.fi.