Yöpuu Yhtiö Oy tukee sijaishuollossa asuvien nuorten itsenäistymistä ja ehkäisee syrjäytymistä

Yöpuu Yhtiö Oy:n lahjoitukset Pesäpuu ry:lle edistävät sijaishuollossa olevien nuorten itsenäistymisvalmiuksia ja ehkäisee syrjäytymistä. Tuki kohdistuu Pesäpuu ry:n Voima Vaikuttaa! -verkoston Keski-Suomessa asuville nuorille. Ensivaiheessa tuki kohdistetaan nuorten toimintakyky- ja työmahdollisuuksien lisäämiseksi Pesäpuu ry:ssä.

Käytännössä nuoret tulevat työharjoitteluun ja valmentautuvat toimimaan Voima Vaikuttaa! -verkostossa auttaen muita sijaishuollon nuoria, antaen vertaistukea ja jakaen kokemuksiaan vaikuttamalla siten myös lastensuojelun kehittämiseen.

– Sijaishuollon lapsilla ja nuorilla on paljon menetyksiä, ja heidän riskinsä syrjäytyä on suuri. Siksi on erityisen tärkeää lisätä heidän hyvinvointiaan ja onnistumisen kokemuksia työharjoitteluilla. Yöpuu Oy:n lahjoitus on meille merkittävä mahdollistaja, jonka avulla pystymme tukemaan suunnitelmallisemmalla toiminnalla nuorten itsenäistymisvalmiuksia, avaa Pesäpuun toiminnanjohtaja Jari Ketola.

Ensimmäiset lahjoitukset on jo tehty, ja työkokeiluja suunnitellaan ensi kesäksi Yöpuu Yhtiö Oy:n toimintaan.

– Olemme jyväskyläläisenä yrityksenä halunneet tukea paikallisia toimijoita ja nyt haluamme kohdistaa tukemme nuorten hyvinvoinnin edistämiseen. Kohteeksi valikoitui Pesäpuu. Haluamme, että myös asiakkaamme tietävät tekevänsä hyvää käyttämällä palveluitamme ja lahjoitamme jokaista kokousasiakastamme kohden euron Pesäpuulle. Toivomme, että näin voimme osaltamme asiakkaidemme kanssa auttaa paikallisia nuoria elämässä eteenpäin. Toivottavasti voisimme tätä kautta tarjota myös kesätyöpaikkoja nuorille, sillä kesätyöpaikan saanti ilman suhteita tai arpaonnea on nuorille vaikeaa ja tässä haluamme olla avuksi, kertoo Yöpuun yrittäjä Katriina Pilppula.

 

Tahdotko olla mukana sijaishuollossa asuvien lasten ja nuorten tukemisessa?
Lue Pesäpuun lahjoitusmahdollisuuksista täältä.