Ilmoittautuminen Valtakunnallisille lastensuojelun perhehoidon päivillä on alkanut

Tarjoamme 130 ensimmäiselle ilmoittautujalle vapaavalintaisesti joko Stretch & Relax –tuokion, ohjatun lavatanssijumpan tai kehonkoostumusmittauksen.

VIII valtakunnalliset lastensuojelun perhehoidon päivät järjestetään Peurungan kylpylässä Laukaassa 7.–8.11.2018. Päivien teemana on Hyvinvointia Perhehoidossa.

Teeman kautta kiinnitetään huomiota lasten, nuorten ja perheiden kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin lastensuojelun perhehoidossa. Perhehoidon ensisijaisena tehtävänä on lapsen ja nuoren hyvinvoinnin lisääminen ja turvaaminen, ja siksi on tärkeää keskittyä sitä edistäviin tekijöihin – yhdessä lastensuojelun perhehoidon asiantuntijoiden, kuten perhehoitajien, sijaisvanhempien, sosiaalityötekijöiden sekä lastensuojelun ammattilaisten kanssa.

Päivien pääpuhujia ovat kirjailija Aino Suhola, psykiatrian erikoislääkäri Asko Niemelä ja Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaalakka. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko avaa päivät valtiovallan tervehdyksellä keskiviikkona klo 11.15.

Päivien työpajoissa hyvinvointi-teemaa lähestytään perhehoidon eri osapuolten näkökulmasta, mutta heihin kaikkiin liittyvien aihioiden kautta. Pajoissa käsitellään esimerkiksi dialogisuutta, hoivaa ja leikkiä, ylisukupolvisuutta, nuorten sosiaalisia suhteita ja biologisen vanhemman tukemista. Lisäksi torstaiaamuna järjestetään Saako rakkaudesta puhua? -paneelikeskustelu, jossa perhehoidossa kasvaneet kokemusasiantuntijat kertovat millaisia merkityksiä he liittävät rakkauteen. Päivien yhteydessä tarjolla on myös monipuolista hyvinvointiohjelmaa.

Ilmoittaudu päiville.

Ilmoittaudu päiville näytteilleasettajaksi.

Lisätiedot:

Päivien teema ja sisältö: toiminnanjohtaja Jari Ketola, puh. 040 848 1917, jari.ketola(a)pesapuu.fi
Tiedotus: tiedottaja Kirsi-Marja Nurminen, puh. 040 310 1446, kirsi-marja.nurminen(a)perhehoitoliitto