Oletko oheishuoltaja? Osallistu tutkimukseen!

Tuuli Lehtola Jyväskylän yliopistosta tekee maisterintutkielmaa lastensuojelun oheishuoltajuudesta lapsen edun näkökulmasta. Tutkimukseen etsitään oheishuoltajia, jotka ovat hakeneet lapsen oheishuoltajuutta lastensuojelun myötävaikutuksella tai esim. perhehoitajana toimiessaan. Tutkimushaastattelussa on mahdollisuus tuoda kuuluville niitä asioita, jotka oheishuoltajuudessa ovat hyviä ja toimivia tai kaipaavat muutosta. Tutkimuksessa keskitytään ennen kaikkea lapsen etuun, eli siihen, millä tavoin lapsi tulee huomioonotetuksi ja miten oheishuoltajuuteen päätyminen vaikuttaa lapsen tilanteeseen.

Haastattelut ovat luottamuksellisia ja ne toteutetaan puhelinhaastatteluna yhdessä sovittuna ajankohtana. Tutkimus toteutetaan yhteistyössä Pesäpuun kanssa. Haastateltavien kesken arvotaan tuotepaketti.

                             Yhteydenotot 24.4. mennessä tuuli.e.lehtola@student.jyu.fi.