Uusia työntekijöitä Pesäpuuhun

Tervehdys kaikille!

Olen Hanna-Leena Niemelä, sosiaalityöntekijä (YTM) ja opettaja (AmO). Vuodesta 2007 olen työskennellyt sosiaalityöntekijänä kahdessa kunnassa Keski-Suomessa. Kokemusta on kertynyt lastensuojelun avohuollosta, sijaishuollosta, jälkihuollosta, aikuissosiaalityöstä, koulukuraattorityöstä, päihdehuollosta, perhetyön esimiehen tehtävistä sekä kuntouttavasta työtoiminnasta. Edellisen vuoden aikana sukelsin opetusmaailmaan suorittamalla ammatillisten aineiden opettajan opinnot.

Kiinnostukseni kohteena on erityisesti lapsen osallisuus, lapsen äänen vahvistaminen ja vuorovaikutus lastensuojelussa sekä voimavarakeskeiset työmenetelmät. Kehittymishaluisuus, avoimuus ja rohkeus lähteä uusiin haasteisiin ovat lähellä sydäntäni.

Aloitin elokuussa työni kehittämispäällikön sijaisena Pesäpuu ry:ssä. Tehtäviini kuuluu sijoitetun lapsen koulunkäynnin tukimallin (Sisukas) kehittämis- ja koulutustehtävät sekä kasvatukseen, sijoitettujen lasten kanssa työskentelyyn ja tunnetaitoihin liittyvän materiaalin kehittäminen ja kouluttaminen. Olen erittäin innoissani työstäni ja odotan tulevaa mielenkiinnolla!

Terveisiä Tampereelta,

Olen Reetta Peltonen, yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 2008 valmistunut 39-vuotias sosiaalityöntekijä. Olen työskennellyt Tampereen kaupungilla lastensuojelun eri tehtävissä. Kokemusta on kertynyt lastensuojelun avohuollosta, sijaishuollosta sekä Sosiaalipäivystyksestä. Olen ollut myös sosiaalityön asiantuntijajäsenenä perhehoitajille suunnatuissa paneeleissa ja PRIDE-valmennuksen loppuarvioinneissa Perhehoitokumppanit Suomessa OY:llä. Viimeisin työkokemukseni on Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä nuorisopsykiatrian poliklinikalta, jossa olen työskennellyt 4-vuotta.

Minulle työssäni tärkeää on ihmisten kohtaaminen sekä lasten ja nuorten äänen esille nostaminen. Pidän haasteista ja itseni kehittämisestä. Kolmen lapsen äitiys on opettanut minulle kaaoksen hallintaa, jota tarvitaan nykyään myös työelämässä. Vapaa-aikaani vietän paljasjalkaisena Tamperelaisena usein jääkiekko- tai jalkapallokentän laidalla.

Olen erittäin innoissani Pesäpuu Ry:n tarjoamasta mahdollisuudesta osallistua erityisasiantuntijana #Mun perheet – Kohti suunnitelmallista perheen jälleenyhdistämistä – hankkeeseen. Odotan innolla alkavaa syksyä ja kaikkea mitä se tuo tullessaan.