Ajattelun apukäsi – lasten tunnetaitojen vahvistamiseen

Älyä tunteet – apukäsi lasten tunnetaitojen vahvistamiseen.

Innostuneen vastaanoton saaneet, helppokäyttöiset Älyä tunteet-materiaalit on tarkoitettu psykoedukatiiviseksi välineeksi tunnetyöskentelyyn lasten (4–7- ja 7–12-vuotiaiden) sekä nuorten (13–18-vuotiaiden) kanssa. Pakettiin kuuluu värikäs kuva- ja tehtäväkirja, apukäsi-lehtiö, käyttöohjeet aikuiselle sekä Punainen ja Vihreä nukke tunnesäätelyn harjoittelun tueksi.

Menetelmä auttaa lasta työstämään arjessa kohdattuja vaikeita tilanteita, vahvoja tunteita sekä haitallisia ja hyödyllisiä ajatuksia. Tämä Norjassa kehitetty kognitiiviseen terapiaan perustuva menetelmä ohjaa lasta myönteisiin toimintatapoihin ja soveltuu kotiin, kouluun, päiväkotiin, lastensuojeluun, sijaisperheisiin ja oppilashuoltoon. Sitä voidaan käyttää myös ohjattuna oma-apu-materiaalina mielen hyvinvoinnin tueksi.