Valtakunnallinen webinaari laadukkaan ja lapsia kuulevan lastensuojelun puolesta

24.5.2021 – 24.5.2021
Etäyhteys

”Että olisi mahdollisimman hyvä olla lapsien.”

Lapsilla on paljon tärkeää sanottavaa omasta hyvinvoinnistaan sekä lastensuojelun palvelujen sisällöstä ja laadusta. Silti pienet lapset eivät välttämättä saa ääntään riittävästi kuuluviin tai heidän äänensä hukkuu monesta syystä. Kaikenikäisillä lapsilla on oikeus tulla kohdatuksi ja kuulluksi.

Me kysyimme lastensuojelun asiakkaina olevilta pieniltä lapsilta, miksi lapsia on tärkeä kuunnella. He kirjoittivat yhteensä 120 postikorttia, joissa on tärkeitä viestejä päättäjille ja toimijoille lastensuojelun kentällä.

Tervetuloa lasten oman vaikuttamiskampanjan webinaariin 24.5. klo 15–16!

Webinaarissa kuullaan lasten viestejä lastensuojelusta päättäjille ja muille heidän asioidensa kanssa työskenteleville aikuisille. Tule mukaan rakentamaan lasta kuuntelevaa ja lasta auttavaa, laadukasta lastensuojelua!

Webinaarin yhteydessä julkaisemme lasten viesteistä kootun julkaisun ”Että olisi mahdollisimman hyvä olla lapsien.” Julkaisussa lapset kertovat omin sanoin ja kuvin, miksi on tärkeää, että lastensuojelussa kuunnellaan lapsia. Lasten viestit ovat täyttä kultaa.

Webinaarikutsu

Ilmoittaudu webinaariin 17.5.2021 mennessä täällä

Linkki webinaariin julkaistaan tapahtumaa edeltävällä viikolla. Tilaisuus taltioidaan ja tallenne on katsovissa kahden viikon ajan webinaarin jälkeen Pesäpuun Youtube-tilillä.

Webinaariohjelma

Tervetuloa lasten oman vaikuttamiskampanjan webinaariin!

  • Lasten viestit maailmalle: ”Että olisi mahdollisimman hyvä olla lapsien” / Pesäpuu Ry
  • Mirka Soinikoski, kansanedustaja / Itla, valtuuskunnan puheenjohtaja

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun tervehdys

Lapset kertovat: olemme tärkeitä ja meillä on oikeus osallisuuteen

  • Mirjam Kalland, Mannerheimin lastensuojeluliiton puheenjohtaja
  • Johanna Laisaari, kansallisen lapsistrategian pääsihteeri

Lapset viestivät: meillä on asiaa ja haluamme, että meitä kuunnellaan ja autetaan

  • Kansanedustajapaneeli. Miten varmistetaan, että lasten toiveet lasta auttavasta ja laadukkaasta lastensuojelusta toteutuvat? Paneeliin on kutsuttu edustajat jokaisesta puolueesta. Paneelia johtaa Mirka Soinikoski.

Yhteistyössä

Webinaarin järjestävät yhteistyössä Pesäpuu ry, Pelastakaa Lapset Ry, Lastensuojelun keskusliitto, Nuorten Ystävät, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Pohjois-Savon lastensuojelun kehittämisyksikkö, Perhehoitokumppanit Suomessa Oy ja eduskunnan Lapsen puolesta -ryhmä.

#LapsiaAuttavaLastensuojelu