Tampereen Nuorten foorumi: teemana lastensuojelun yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

30.10.2021 – 30.10.2021
Tampere
Aika: 30.10.2021
Paikka: Monitoimitalo 13, Pellavatehtaankatu 4, Tampere
Hinta: maksuton

Nuorten foorumi Tampereella lauantaina 30.10.2021 klo 11–16 lastensuojelun asiakkaana oleville ja olleille noin 15–25-vuotiaille nuorille. Nuorten foorumiin ovat tervetulleita kaikki nuoret, jotka ovat tällä hetkellä tai ovat aikaisemmin olleet lastensuojelun avo-, sijais- ja/tai jälkihuollon asiakkaita.

Nuorten foorumi on mahtava tilaisuus tavata muita nuoria, joilla on kokemuksia lastensuojelusta. Lisäksi se on loistava mahdollisuus päästä osaksi lastensuojelun kehittämistyötä. Nuorten foorumissa jokainen pääsee ääneen ja voi osallistua juuri itselleen sopivalla tavalla yhteisen aiheen käsittelyyn.

Tampereella järjestettävässä Nuorten foorumissa mietitään yhdessä lastensuojelua ja lastensuojelun yhteistyötä muiden toimijoiden, kuten esimerkiksi koulun, mielenterveys- ja päihdepalvelujen, kanssa. Toimiiko lastensuojelun yhteistyö muiden tahojen kanssa vai voisiko sitä parantaa jollain tavalla? Miten ja mistä ammattilaiset tietävät, että nuori kokee tulleensa nähdyksi, kuulluksi ja kohdatuksi? Miten lastensuojelun ja muiden tahojen yhteistyö voisi toimia parhaalla mahdollisella tavalla niin, että nuori kokee ammattilaisten olevan hänen puolellaan, kun hänen asioistaan päätetään?

Nuorten foorumiin osallistuminen ei edellytä mitään erityistaitoja tai -tietoja. Jokaisella nuorella, jolla on kokemusta lastensuojelusta, on varmasti paljon sanottavaa aiheeseen liittyen. Foorumissa Pesäpuun työntekijät ja toiset nuoret vastaavat yhdessä keskusteluista sekä pohdinnoista aiheen äärellä eli kukaan ei joudu tekemään niitä yksin.

Nuorten foorumissa yhdessä tuotettua ja koottua tietoa viedään eteenpäin monia erilaisia kanavia pitkin, joten foorumiin osallistumisella on oikeasti merkitystä ja vaikutusta. Nuorten foorumissa yhdessä koottuja viestejä tullaan mm. esittelemään erilaisissa puheenvuoroissa ja niistä tehdään raportti ammattilaisten hyödynnettäväksi. Lisäksi niitä hyödynnetään osana MONNI-hankkeen ja Pesäpuun tällä hetkellä käynnissä olevaa kehittämistyötä. Yhteiset viestit foorumista kootaan niin, että paikalla olleita nuoria ei voi tunnistaa niistä.

Osallistuminen Nuorten foorumiin on maksutonta. Tarjoamme osallistujille päivän aikana lounaan ja tuemme matkakulujen kattamisessa. Lisäksi jokainen nuori saa päivästä mukaan pienen kiitoksen osallistumisesta.

Ilmoittautuminen foorumiin 27.10. mennessä täällä.

Lähetämme vielä kaikille Nuorten foorumiin ilmoittautuneille tarkempaa tietoa foorumista muutaman päivän etukäteen.

Foorumin järjestävät yhteistyössä Pesäpuu ry ja MONNI-hanke.

Lisätietoja:
Onni Westlund, onni.westlund@pesapuu.fi, p. 045 886 3326


Syksyllä 2021 järjestetään Nuorten foorumit myös Seinäjoella 20.11. ja Hämeenlinnassa 27.11.