Sijaishuollon juhlapäivän seminaari

19.2.2021 – 19.2.2021
Etäyhteys
Aika: 19.2.2021 klo 9:15-12:30
Paikka: Etäyhteys

Sijaishuollon juhlapäivän seminaari on vuosittain sijaishuollon juhlapäivänä järjestettävä seminaari, joka on tarkoitettu kaikille sijaishuollosta kiinnostuneille.

Seminaari toteutetaan eri toimijoiden kanssa laajassa yhteistyössä ja sen tavoitteena on nostaa esiin toimivia käytäntöjä, uusia ratkaisuja ja hyviä juttuja sijaishuollosta juhlapäivän hengessä.

Vuonna 2021 seminaari järjestetään poikkeuksellisesti webinaarina. Sijaishuollon haasteet ovat suhteellisen hyvin tiedossa ja niistä puhutaan paljon. Vuonna 2021 sijaishuollon webinaarissa syvennytään erilaisiin arkea lähellä oleviin konkreettisiin ratkaisuihin, joilla on saatu aikaan positiivista muutosta.

Voit ilmoittautua sijaishuollon juhlapäivän seminaariin 17.2.2021 saakka täällä.

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse ennen webinaaria.

 

Alustava ohjelma

9:15 – Tervetuloa ja seminaarin avaus – Erityisasiantuntija Anna Tiili, Lastensuojelun keskusliitto

9:30 – Vallankumous lastensuojelussa -tilaisuuden terveiset – Osallisuuden Aika ry

10:00 – Sisukkaasti koulupolulla – sijoitetun oppilaan tukeminen Jyväskylässä – Kehittämispäällikkö Hanna-Leena Niemelä, Pesäpuu ry & erityisopettaja Tuulikki Löppönen, Jyväskylän kaupunki

10:20 – Turvallisuutta yhdessä toimien -toimintamalli – Lähijohtaja Kristiina Helenius, Perhekuntoutuskeskus Lauste ry

10:40 – Lapsella on lupa puhua ja tuntea – kiintymyskeskeinen vanhemmuus lasta eheyttävänä voimana – Hankekoordinaattori Johanna Santanen, Satakunnan tulevaisuuden sote-keskus -hanke & perhehoitaja Maria Paiho-Vartiainen

11:15 – Systeeminen työote lastensuojelun jälkihuollossa – Johtava sosiaalityöntekijä Minna Manelius, Helsingin kaupunki

11:35 – Yllätysnumero

11:50 – Sijaishuollon haastekisan voittajien ja kunniamainintojen julkistaminen – Milja Kaijanen & Onni Westlund, Pesäpuu ry

12:20 – Kiitos ja hyvää sijaishuollon juhlapäivää! – Puhuja varmistuu

12:30 – Webinaarin lopetus

Webinaarin ohjelmaan sisältyy lisäksi videotervehdyksiä ihmisiltä, joita sijaishuollon juhlapäivä erityisesti koskettaa. Videotervehdyksillä he kertovat juhlapäivän merkityksestä, sen synnyttämistä ajatuksista ja omista juhlasuunnitelmistaan.

Webinaarin avaa puheenvuorollaan sosiaalityöntekijä ja Lastensuojelun Keskusliiton erityisasiantuntija Anna Tiili. Alkupuheenvuoron jälkeen Osallisuuden Aika ry:n työntekijät ja nuoret tuovat webinaariin terveiset Vallankumous lastensuojelusta -tilaisuudesta.

Pesäpuu ry:n kehittämispäällikkönä työskentelevä sosiaalityöntekijä ja ammattillinen opettaja Hanna-Leena Niemelä ja Jyväskylän kaupungin erityisopettaja Tuulikki Löppönen kertovat puheenvuorossaan, kuinka Jyväskylässä tuetaan systemaattisesti sijaishuollossa asuvien lasten ja nuorten koulunkäyntiä monialaisen Sisukas-tiimin avulla.

Lähijohtaja Kristiina Helenius Perhekuntoutuskeskus Lausteelta esittelee webinaarissa Turvallisuutta yhdessä toimien -toimintamallia, joka voitti Talentia Hyvä Käytäntö -palkinnon vuonna 2020. Toimintamallilla on pystytty vähentämään uhkatilanteita ja kiinnipitoja lastensuojelulaitoksessa.

Satakunnan lastensuojelun kehittämisyksikössä työskennellyt sosiaalityöntekijä Johanna Santanen ja perhehoitaja Maria Paiho-Vartiainen kertovat satakunnassa kehitetystä kiintymyskeskeisestä mentoroinnista, jolla on pystytty tukemaan lapsen suhdetta niin sijais- kuin syntymävanhempiin, ja joka tukee lapsen hyvinvoinnin vahvistumista eheyttävissä suhteissa.

Johtava sosiaalityöntekijä Minna Manelius (virkavapaalla) Helsingin kaupungin jälkihuollosta pitää puheenvuoron systeemisen työotteen hyödyntämisestä lastensuojelun jälkihuollossa ja mitä uutta se on tuonut jälkihuollossa tehtävään työhön.

Yllätysnumero paljastuu webinaarissa.

Asiantuntijat Milja Kaijanen & Onni Westlund Pesäpuu ry:stä kertovat puheenvuorossaan sijaishuollon haastekisasta, jossa sijaishuoltoa koskevia ratkomassa oli mukana yli 20 nuorista koostuvaa tiimiä. Webinaarissa julkistetaan haastekisan voittaja ja kunniamaininnan saajat ja esitellään lyhyesti heidän ratkaisuehdotuksensa.

Webinaarin päätöspuheenvuoron ja kiitosten esittäjä tarkentuu myöhemmin.


Lisätietoja seminaarista: Onni Westlund, p. 045 886 3326,