Nuorten väkivaltafoorumi

12.8.2019 – 13.8.2019
Koulutuskeskus Sopukka, 01120 Västerskog, Sipoo

Nuorten väkivaltafoorumi järjestetään kolmannen kerran vuonna 2019. Mukaan foorumiin ovat tervetulleita kaikki noin 15–25-vuotiaat nuoret, joilla on kokemusta väkivallasta. Muistathan, että on olemassa useita väkivallan muotoja. Osallistuja voi määritellä itse, onko hän kokenut tai käyttänyt elämässään väkivaltaa.

Foorumissa työskentelylle luodaan turvallisen ilmapiirin. Paikalla on alan ammattilaisia ja nuoria kokemusasiantuntijoita, jotka vastaavat jokaisen paikallaolijan turvallisesta osallistumisesta. Työskentelyn tavoitteena ei ole kuulla yksittäisten nuorten kokemuksia väkivallasta vaan luoda katsausta siihen, mikä auttaa väkivallasta selviytymiseen ja miten ammattilaiset voisivat tulevaisuudessa auttaa entistä paremmin lapsia ja nuoria, jotka ovat kohdanneet elämässään väkivaltaa.

Vuonna 2019 nuorten väkivaltafoorumin teemana on turvallisuus seurustelusuhteissa. Osallistuakseen nuorella ei tarvitse olla kokemusta nimenomaan seurustelussa tapahtuneesta väkivallasta. Uskomme, että nuorilla, joilla on kokemusta ihan mistä tahansa väkivallasta, voivat auttaa myös tässä aiheessa. Jokaisen ajatukset, kokemukset ja pohdinnat turvallisuuden äärellä ovat mielettömän arvokkaita!

Foorumissa yhdessä tuotettu tieto viedään eteenpäin päättäjille ja alan ammattilaisille. Ensimmäisenä nuorten väkivaltafoorumin jälkeen viesti viedään seuraavalla viikolla järjestettävään väkivaltafoorumiin, jossa on paikalla useita satoja osallistujia.

Kulkeminen Sopukkaan tapahtuu maanantaina 12.8. klo 19.00 yhteislähdöllä Helsingin rautatieasemalta. Myös omalla kyydillä voi tulla, mutta toivomme kaikkien osallistujien olevan Sopukassa viimeistään 19.30 maanantai-iltana. Ilmoittautuminen tapahtuu täältä.

 

Ohjelma

Maanantai 12.8.

Klo 19.00 Yhteislähtö Sopukkaan Helsingin rautatieasemalta.

Klo 19.30 Yhteinen ruokailu Sopukassa.

Klo 20.30 vapaata yhdessä tai yksinoloa. Mahdollisuus saunoa ja uida.

Tiistai 13.8.

Klo 8.00 Aamupala tarjolla

Klo 9.30 Aloitetaan työskentely

Klo 16.00 Yhteislähdöt Sopukasta Helsingin rautatieasemalle.

 

Kaikille ilmoittautuneille lähetetään tarkemmat tiedot n. viikko ennen foorumia. Foorumia ovat järjestämässä Pesäpuu, Ensi- ja turvakotien liitto ja THL.

Lisätietoja antavat Maaret Parviainen, Ensi- ja turvakotien liitto, maaret.parviainen@etkl.fi, p. 050 4764 759 ja Onni Westlund, Pesäpuu ry, onni.westlund@pesapuu.fi, p. 045 886 3326.