Nuorten väkivaltafoorumi

22.8.2020 – 23.8.2020
Koulutuskeskus Sopukka, 01120 Västerskog, Sipoo

Nuorten väkivaltafoorumi järjestetään neljännen kerran vuonna 2020. Mukaan foorumiin ovat tervetulleita kaikki n. 15–29-vuotiaat nuoret, joilla on kokemusta väkivallasta. Osallistuja voi määritellä itse, onko hän kokenut tai käyttänyt elämässään väkivaltaa. Väkivallan muotoja on olemassa useita.

Foorumissa luodaan työskentelylle turvallinen ilmapiiri. Paikalla on alan ammattilaisia ja nuoria kokemusasiantuntijoita, jotka vastaavat jokaisen osallistujan turvallisesta osallistumisesta. Työskentelyn tavoitteena ei ole kuulla yksittäisten nuorten kokemuksia väkivallasta vaan luoda katsausta siihen, mikä auttaa väkivallasta selviytymiseen ja miten ammattilaiset voisivat tulevaisuudessa auttaa entistä paremmin lapsia ja nuoria, jotka ovat kohdanneet elämässään väkivaltaa.

Vuonna 2020 nuorten väkivaltafoorumin teemana on näkymätön väkivalta. Nuoret ovat toistuvasti tuoneet aikaisemmissa väkivaltafoorumeissa esiin sen, että väkivallasta ei puhuta riittävästi ja se jää liian usein piiloon. Tänä vuonna pohjana työskentelylle on nuorten kokemus väkivallan näkymättömyydestä – se, mihin tältä pohjalta päädytään foorumityöskentelyssä, on osallistujien itsensä päätettävissä.

Foorumissa yhdessä tuotettu tieto viedään eteenpäin monia erilaisia kanavia pitkin niin, että sillä todella on vaikutusta. Nuorten väkivaltafoorumin jälkeen foorumissa koostetut nuorten viestit viedään seuraavalla viikolla järjestettävään ammattilaisten väkivaltafoorumiin, jossa on paikalla useita satoja osallistujia.

Työskentelyn lisäksi foorumiin osallistuminen tarjoaa nuorille mahdollisuuden kohdata muita nuoria, joilla on samankaltaisia kokemuksia.  Ohjelmaan on jätetty tarpeeksi tilaa myös ruokailuille ja herkuttelulle sekä rennommalle yhdessä ololle. Sopukassa on myös mahdollisuus saunoa sekä uida sisäuima-altaassa.

Kulkeminen Sopukkaan tapahtuu lauantaina 22.8. klo 15.00 yhteislähdöllä Helsingin rautatieasemalta. Tai vaihtoehtoisesti suoraan omalla kyydillä Sopukkaan niin, että on perillä viimeistään klo 16.00 ruokailun alkaessa.

 

AIKATAULUT

Lauantai 22.8.

Klo 15.00 Yhteislähtö Sopukkaan Helsingin rautatieasemalta

Klo 16.00 Yhteinen ruokailu Sopukassa

Klo 17.30 Yhteistä ohjelmaa ja tekemistä

Klo 20.15 Iltapalaa

Klo 20.45 Iltajooga, kävelylenkki tai itselle sopivaa rauhoittumista

Klo 21.30 Mahdollisuus uida ja saunoa

Sunnuntai 23.8.

Klo 8.30 Aamupala tarjolla

Klo 10.00 Fiilikset ja yhteistä tekemistä

Klo 12.00 Ruokaa

Klo 13.00 Yhteistä tekemistä

Klo 14.00 Kahvit

Klo 14.15 Yhteistä tekemistä

Klo 16.00 Päivän päätös

Klo 16.15 Yhteislähtö Sopukasta Helsingin rautatieasemalle

 

Ilmoittautuminen Ensi- ja turvakotienliiton verkkosivuilla

Kaikille ilmoittautuneille laitetaan vielä tarkempaa infoa n. viikko ennen foorumia. Osallistuminen on maksutonta ja osallistujien majoitus- ja ruokailukulut kustannetaan. Tarvittaessa tuetaan myös matkakustannuksissa.

Lisätietoja:

Maaret Parviainen, Ensi- ja turvakotien liitto,  maaret.parviainen(a)etkl.fi, p. 050 4764 759
Marianne Ersta, Pesäpuu ry, marianne.ersta@pesapuu.fi, p. 044 714 7475

Nuorten väkivaltafoorumin järjestävät yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liitto, THL ja Pesäpuu ry.