MindMe – koulu kuuluu kaikille -työpaja, Mielen hyvinvointi

8.2.2022 – 8.2.2022
Etäyhteys
AJANKOHTA: 8.2.2022 klo 12–15
PAIKKA: ETÄYHTEYS
HINTA: MAKSUTON

Avoimessa Mielen hyvinvointi -työpajassa tutustutaan Pesäpuu ry:n Älyä tunteet -menetelmään. Psykoedukatiivinen Älyä tunteet -menetelmä auttaa lapsia ja nuoria vahvojen tunteiden hallinnassa ja vaikeiden ajatusten käsittelyssä. Materiaalit soveltuvat käyttöön varhaiskasvatuksessa, koulussa, oppilashuollossa, lastensuojelussa ja terveydenhuollossa sekä yksilötyössä että ryhmissä. Koulutus on maksuton ja suunnattu SiSoTe- toimijoille. Työtapoina työpajassa ovat alustukset, lyhytfilmit ja harjoitukset.

MindMe – koulu kuuluu kaikille -koulutus- ja kehittämisprosessi 2021–2022 TYKS-alueella Satakunnassa käynnistyi tammikuussa 2021. Koulutusprosessi auttaa kuntia kehittämään ja pilotoimaan hyviä käytäntöjä sijaishuollossa kasvavien koulunkäynnin järjestämisessä ja kouluakäymättömyyteen puuttumisessa.

Kokonaisuus toteutetaan osana Sosiaali- ja terveysministeriön Lastensuojelun monialaisen kehittäminen- kokonaisuutta ja TOP-hanketta (Tuki oikeasta paikasta). Hanke on jatkumo valtakunnalliseen Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaan.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat lastensuojelun, opetustoimen ja opiskeluhuollon toimijat, jotka työskentelevät peruskouluikäisten sijoitettujen sekä kouluakäymättömien lasten ja nuorten kysymysten äärellä.

Ilmoittautuminen työpajaan.


MindMe – koulu kuuluu kaikille -työpaja osallisuudesta järjestetään 29.3.2022 klo 12–15. Lue lisää.