MindMe – koulu kuuluu kaikille -työpaja, Kouluakäymättömyys

30.11.2021 – 30.11.2021
Etäyhteys
AJANKOHTA: 30.11.2021 klo 12–15
PAIKKA: ETÄYHTEYS
HINTA: MAKSUTON

Avoin koulutuksellinen MindMe – koulu kuuluu kaikille -työpaja, aiheena Kouluakäymättömyys. Miten tuetaan oppilasta, joka käy epäsäännöllisesti koulua?

Työpajassa avataan kouluakäymättömyyden käsitettä, ilmenemistä ja käytännön keinoja tukea oppilasta takaisin kouluun. Työpaja sisältää alustusta, ajatusten jakamista ja ryhmätyöskentelyä. Kouluttajana ohjaava opettaja Merja Koivisto, Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri.

Tapahtumaesite

Ilmoittautuminen työpajaan pyydetään tehtävän viimeistään 24.11.


MindMe – koulu kuuluu kaikille -koulutus- ja kehittämisprosessi 2021–2022 TYKS-alueella Satakunnassa käynnistyi tammikuussa 2021. Koulutusprosessi auttaa kuntia kehittämään ja pilotoimaan hyviä käytäntöjä sijaishuollossa kasvavien koulunkäynnin järjestämisessä ja kouluakäymättömyyteen puuttumisessa.

Kokonaisuus toteutetaan osana Sosiaali- ja terveysministeriön Lastensuojelun monialaisen kehittäminen- kokonaisuutta ja TOP-hanketta (Tuki oikeasta paikasta). Hanke on jatkumo valtakunnalliseen Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaan.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat lastensuojelun, opetustoimen ja opiskeluhuollon toimijat, jotka työskentelevät peruskouluikäisten sijoitettujen sekä kouluakäymättömien lasten ja nuorten kysymysten äärellä.