Hatkassa – Nuorten foorumi

10.12.2022 – 10.12.2022
Helsinki, Pesäpuun toimisto, Pohjoinen Hesperiankatu 15 A 11

Pesäpuu ry:n Hatkassa-hankkeessa selvitetään tällä hetkellä, mistä hatkaamisessa on oikein kyse ja mitä kaikkea siihen liittyy. Nuorten foorumi on mahdollisuus päästä mukaan kehittämään ja vaikuttamaan lastensuojeluun ja erityisesti hatkaamiseen liittyviin asioihin.  

Nuorten foorumi on tarkoitettu lastensuojelun sijaishuollossa eli sijaisperheissä, perhekodeissa ja lastensuojelulaitoksissa asuville ja asuneille noin 15–25-vuotiaille nuorille, jotka ovat itse hatkanneet tai asuneet sellaisessa sijaishuoltopaikassa, jossa joku muu nuori on hatkannut. Foorumi järjestetään Pesäpuun Helsingin toimistolla lauantaina 10.12. klo 12.00-16.30.

Nuorten foorumissa pohditaan yhdessä muiden nuorten, kokemusasiantuntijoiden ja Hatkassa-hankkeen työntekijöiden kanssa hatkaamiseen liittyviä ajatuksia, kokemuksia ja näkemyksiä. Jokaisella osallistujalla on mahdollisuus osallistua yhteiseen tekemiseen omana itsenään ja itselleen parhaalla tavalla. Esimerkiksi omia kokemuksia hatkaamisesta ei ole pakko jakaa muille, vaan ajatuksia voi pohtia myös yleisellä tasolla.  

Jokaiselle foorumiin osallistujalle tarjotaan ruoka foorumin aluksi, herkkuja ja välipalaa foorumin aikana ja pienet kiitokset osallistujille foorumin päätteeksi. Tarvittaessa ostetaan myös matkaliput, jos tarvitsee sellaisia osallistuakseen. Foorumissa noudatetaan Turvallisemman tilan periaatteita ja Vihapuheesta vapaata keskustelua, jotka auttavat osaltaan jokaisen osallistujan turvallisessa osallistumisessa. 

Foorumin alustava ohjelma: 

Klo 12.00–12.30 – Hatkassa Nuorten foorumi aloitetaan yhdessä syömällä 

Klo 12.30–13.00 – Viritellään ajatuksia hatkaamisesta 

Klo 13.00–13.10 – Tauko 

Klo 13.10–14.00 – Hatkaamiseen liittyviä juttuja 

Klo 14.00–14.15 – Kahvitauko, herkkuja tarjolla 

Klo 14.15–15.15 – Hatkaamiseen liittyviä juttuja 

Klo 15.15–15.30 – Tauko 

Klo 15.30–16.30 – Hatkaamiseen liittyviä juttuja, loppuläpät, kiitokset ja lopetus viimeistään klo 16.30 

Ilmoittaudu mukaan foorumiin tästä. 

 

Järjestäjät:

Nuorten foorumin suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat yhdessä Pesäpuu ry:n Hatkassa-hankkeen työntekijöiden kanssa neljä Osallisuuden Aika ry:n ja Pesäpuun kokemusasiantuntijaa. Kokemusasiantuntijoilla on monenlaista kokemusta lastensuojelusta, lastensuojelun sijaishuollossa ja hatkaamisesta.  Hatkassa-hankkeen työntekijöistä voit lukea lyhyet esittelyt alta. 

Maija on vähän reilu kolmekymppinen sossu eli sosiaalityöntekijä Espoosta. Maija on ollut töissä Pesäpuussa ja Hatkassa-hankkeessa tämän vuoden maaliskuusta saakka. Ennen nykyistä työtään Maija on työskennellyt esimerkiksi lastensuojelun sosiaaliohjaajana ja sosiaalityöntekijänä Espoon kaupungilla. Vapaa-ajalla Maija tekee esim. tiktokkiin videoita lastensuojelusta (@sossut), että kaikki lapset ja nuoret lastensuojelussa tietäisivät omat oikeutensa.  

Minna opiskelee sosiaalityöntekijäksi Tampereen yliopistossa ja on tämän syksyn ajan opiskeluihin liittyvässä harjoittelussa Hatkassa-hankkeessa. Minna on aikaisemmalta koulutukseltaan sosionomi ja hän on työskennellyt useamman vuoden Tampereella lastensuojelulaitoksen ohjaajana. Vapaa-ajalla Minna mm. tekee opintoja, jotta valmistuisi sossuksi joskus, ja puuhastelee taekwondoon liittyvien juttujen parissa.  

Onni on 31 vuotta ja asuu Tampereella. Hatkassa-hankkeessa Onni on tehnyt töitä sen alusta eli tän vuoden maaliskuusta saakka. Sitä ennen hän teki viisi vuotta töitä Pesäpuussa sen eteen, että lastensuojelun kehittämisessä kuultaisiin enemmän lastensuojelun asiakkaana olevia nuoria. Onni on myös itse asunut suurimman osan elämästään sijaishuollossa. Onni on koulutukseltaan sosionomi ja vapaa-ajasta iso osa menee tällä hetkellä opiskeluihin ja tv-sarjoihin. 

Lisätietoja nuorten foorumista: 

Onni Westlund, p. 045 886 3326, onni.westlund@pesapuu.fi