Hatkassa-hankkeen verkkotyöpaja läheisille

1.12.2022 – 1.12.2022
Etäyhteys

Aika: 1.12.2022 klo 17–19
Paikka: Etäyhteys
Hinta: Maksuton

Verkkotyöpaja on tarkoitettu lastensuojelun sijaishuollossa asuvien ja asuneiden lasten läheisille. Verkkotyöpajan tavoitteena on ymmärtää paremmin hatkaamista läheisten näkökulmasta, jotta myös läheisten näkökulmat tulevat osaksi hatkaamiseen liittyvää kehittämistyötä. Verkkotyöpajassa tutustutaan tiiviisti Hatkassa-hankkeen toteuttaman kyselyn tuloksiin läheisten näkökulmasta ja keskustellaan yhdessä sen herättämistä ajatuksista. Tämän lisäksi työpajassa pohditaan hatkaamisen ennaltaehkäisyä, eri toimijoiden toimintaa nuorten ollessa hatkassa ja takaisin sijaishuoltopaikkaan palatessa.

Tarjoamme verkkotyöpajaan osallistuneiden ruokakulut, mikäli haluat syödä jotain hyvää ennen työpajaa, sen aikana tai jälkeen. Voit tilata tai käydä kaupassa ostamassa itsellesi mieluista ruokaa ja juomaa (ei alkoholi- tai tupakkatuotteita, energiajuomaa tai sellaisia elintarvikkeita, jotka eivät ole tarkoitettu syötäväksi). Korvaamme kuluja max 20 euron edestä, plus mahdollinen kotiinkuljetusmaksu. Saat kulukorvauksen muutamassa arkipäivässä sitä haettuasi. Pidäthän siis kuitin tallessa! Ohjeistamme kulukorvauksen tarkemman hakemisen verkkotyöpajassa.

Valtakunnallisen lastensuojelun kehittämisyhteisö Pesäpuu ry:n Hatkassa – Sijaishuoltopaikasta luvatta poistuminen ja sinne palaamatta jättäminen -kehittämishankkeessa luodaan kansallista tilannekuvaa hatkaamisesta ilmiönä. Käytännössä tämä tarkoittaa laajan kyselykokonaisuuden ja työpajojen sarjan toteuttamista loka-joulukuun 2022 aikana yhdessä hankkeen yhteistyökumppanien kanssa. Toimien tavoitteena on ymmärtää paremmin hatkaamista sijaishuollossa asuvien ja asuneiden nuorten, nuorten läheisten, lastensuojelulaitosten työntekijöiden, sosiaalityön, poliisien sekä muiden ilmiön kanssa toimivien ammattilaisten avulla. Syksyn aikana kerätty tieto dokumentoidaan ja sen pohjalta julkaistaan julkinen raportti kaikkien saataville kevään 2023 aikana.

 Työpajan ohjelma

17.00                 Tervetuloa verkkotyöpajaan
17.15                 Hatkassa-kyselyn tuloksia ja yhteistä keskustelua
17.55                 Tauko
18.05                 Yhteistä työskentelyä aiheen äärellä
18.45                 Yhteenvetoa työpajasta
19.00                 Lopetus

Voit ilmoittautua työpajaan viimeistään 30.11. tästä.

Osallistumislinkki verkkotyöpajaan lähetetään kaikille osallistujille viimeistään päivää ennen työpajaa.


Lisätietoja työpajasta antavat:

Maija Haapala, maija.haapala(at)pesapuu.fi, p. 044 715 0211
Onni Westlund, onni.westlund(at)pesapuu.fi, p. 045 886 3326

Voit lukea lisää Hatkassa-hankkeesta Pesäpuun verkkosivuilta.