Pesäpuun Johanna Barkmanin ja Maija Haapalan artikkelit Traumainformoitu työote -teoksessa

”Traumainformoitu työote on tapa hahmottaa pahoinvoinnin syitä ja seurauksia laajasti koko ihmisyyden olemus huomioiden.” Näin kirjoittavat Johanna Linnea Matikka ja Tiia Hipp uuden Traumainformoitu työote -teoksen alkutervehdyksessä.

Matikan ja Hippin toimittamassa teoksessa yli 20 ammattilaista jäsentää ja tarjoaa konkreettisia keinoja, jotta osaisimme paremmin kohdata ja auttaa. Vihdoin meillä on tarjolla vankka tietopaketti traumaattisten kokemusten vaikutusten ja elämänhistorian merkitysten ymmärtämisen syventämiseksi.

Kirjasta löytyvät Pesäpuun Johanna Barkmanin ja Maija Haapalan artikkelit.

”Artikkelia kirjoittaessamme vakuutuimme Tiian kanssa siitä, että elämäntarinatyöskentely parhaimmillaan vakauttaa lasta. Hänelle halutaan työskentelyssä osoittaa, miten juuri hänen tarinansa on merkityksellinen ja se halutaan kuulla tarkasti”, kiteyttää Johanna Barkman yhteisestä artikkelistaan Tiia Hippin kanssa.

Maija Haapala on innostunut teoksesta. Haapala kertoo hänen ja Camilla Jokelan yhteisartikkelista: ”Sossut-TikTok-tilillämme nuoret kertovat meille usein muun muassa siitä, miten vaikeaa lastensuojelun ammattilaisiin on rakentaa luottamusta sosiaalityöntekijöiden tai sijaishuoltopaikkojen vaihtuessa jatkuvasti. Palvelujärjestelmässä ja rakenteellisella tasolla on paljon sellaisia tekijöitä, jotka traumoja tuottavat, uusintavat ja ylläpitävät. Näitä haasteita voidaan ratkoa rakenteellisen sosiaalityön kautta, jossa katse yksilön lisäksi suunnataan erityisesti eriarvoisuutta tuottaviin, syrjäyttäviin rakenteisiin ja palveluihin.”

Pesäpuu onnittelee teoksen toimittajia ja suosittelee kaikkia traumainformoidusta työotteesta innostuneita perehtymään teokseen. Traumainformoitu työntekijä kannattelee toivoa ja luo parempaa tulevaisuutta.