Kuka uskaltaa kiintyä?

Uutisarkistoon

1.2.2018 09:22

"Turvattomassa olotilassa kiintyminen ja kiintymyksen vastaanottaminen on vaikeaa. Pelottaa, jos tämä katkeaa, ja se sattuu liikaa. Perheen tilannetta on kuitenkin arvioitava ja huostaanottoja joudutaan tekemään. Äidille tuo turvaa ihminen, joka vastaisi kysymyksiin, antaisi tietoa ja käsittelisi tilannetta hänen kanssaan. Aikarajat tuovat turvaa. Tämä kestää kaksi kuukautta. Epämääräisyys lisää turvattomuutta. Turvattomuus johtaa usein hyökkäykseen tai puolustautumiseen ja vie äidiltä voimia, jotka tarvittaisiin suhteen luomiseen lapseen.

Lapsen ensimmäinen vuosi on ihmeellinen. Lastensuojelun prosessia on ohjattava niin, että rakenteiden luoma turvattomuus olisi mahdollisimman vähäistä ja ammattilainen tiedostaisi, miten turvallinen olo asiakkaalla on."

Lue lisää Pesäpuun havinaa -blogista

Copyright 2010 Pesäpuu ry | Toteutus: Anders Inno, layout: Grafiro, kuvitus: Lahja Kallinen

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tämä sivusto on suunniteltu toimimaan moderneilla, web-standardeja tukevilla selaimilla.
Ole hyvä ja päivitä selaimesi uuteen tietoturvallisempaan versioon tai vaihda toiseen selaimeen:

Firefox Chrome Opera Safari IE8

Miksi päivittää? (englanniksi)

Jatka kaikesta huolimatta