Työpajakutsu lastensuojelun perhehoidon päiville

Uutisarkistoon

15.9.2017 07:33

Arvoisa perhehoidon osaaja - etsimme lastensuojelun perhehoidon päiville työpajaideoita

Perhehoidon VIII valtakunnalliset lastensuojelun perhehoidon päivät pidetään 7–8.11.2018. Päivien teemana on Hyvinvointia Perhehoidossa. Päivät pidetään vasta saneeratussa Peurungan kylpylässä Keski-Suomessa. Peurungan kylpylä ja kongressihotelli mahdollistaa tiiviin yhteisöllisyyden ja vuorovaikutuksen koko päivien ajan, niin sisällön, majoittumisen, virkistäytymisen kuin iltatilaisuuden vietonkin osalta.

Pyydämme teiltä, perhehoidon toimijoilta ehdotuksia päivien työpajojen sisällöiksi. Toivomme työpajoissa käsiteltävän asioita jotka teitä ovat auttaneet, kiinnostavat, innostavat, mietityttävät tai haastavat perhehoidossa. Työpajaehdotus voi liittyä suoraan hyvinvointiin perhehoidossa tai kytkeytyä siihen löysemminkin. Päivien suunnitteluryhmä on tunnistanut tässä ajassa ja saamansa palautteen kautta seuraavia perhehoitoa koskettavia teemoja, joihin työpajaehdotukset voivat myös liittyä:

A)     Yhteisöllisyys ja kumppanuus/toimintakulttuuri

 1. Perhehoidon läpinäkyvyys (valvonta, arviointi, vertaisarviointi, asiakkaiden osallisuus, perheenomaisuus, yksilöllisyys/sallitaanko, itsemääräämisoikeudet/ennakointi,
 2. ”Haluatko olla onnellinen vai oikeassa”, mentalisaatio, eri näkökulmien johtaminen, vuorovaikutus, kohtaaminen, luottamuksellisen ilmapiirin luominen, tabut, psykologinen turvallisuus perhehoidossa, mitä se pitää sisällään.

B)     Kyvykkyys ja voimavarojen käyttö/tavoitteet

 1. Muuttuva Perhehoito/Perhehoito markkinat, perhehoidon järjestäminen/johtaminen, vuorovaikutus ja prosessit, kilpailutus, perhehoitajien rekrytointi, perhehoitosopimukset, mikä innostaa perhehoitajia lajin pariin, määrä ja laatu, monipuoliset palvelut, sopimusrikkomukset ja sopimusehdot
 2. Perhehoidon kehittämishankkeet/tulokset, tutkimuskatsaus (mm kotiinpaluu/muuta), perhehoidon maakunnallinen ohjausmalli, verkostoitumistyöpaja, yksinmaahan tulleiden perhehoito, ryhmämuotoiset tuen muodot/mallit esittelyä

C)      Omaehtoisuus ja valinnanmahdollisuudet/yksilöllisyys

 1. Perhehoidon erityisyys, sosiaalityö, sijaissisaruus, yhteinen vanhemmuus, lapsen verkosto ja ihmissuhteiden merkitys (kaverit, koulu), perhehoidon järjestämistavat
 2. Lapsen edun toteutuminen, kaksoisdiagnoosit, psyykkisesti oireilevan lapsen kohtaaminen, nuorten perhehoito, rikkomukset mm. jälkihuolto/LOS/lapsen historia ja dokumentointi, lastensuojelulaki/ sama kaikille toimijoille laitokset/sijaisperheet/Ammatilliset perhekodit. Paneeli jossa lapsiasianvaltuutettua, STM vastuutahoa, kuntaedustus, LSKL,

Toivomme, että työpajat rakennetaan niin, että asian esittelyä, näkökulmia ja tuloksia esitellään n. 20-30 min ja loppuaika käytetään vuorovaikutukseen osallistujien kanssa. Jaetaan kokemuksia, tuodaan lisää näkökulmia ja tehdään nostoja tulevaisuuden hyvinvointia varten. Työpaja voi olla rakennettu myös kokonaan osallistujien toiminnan ja vuorovaikutuksen varaan.

Päivien suunnitteluryhmä pidättää oikeuden valita työpajat päiville, varmistaaksemme asioiden monipuolisen käsittelyn, mutta myös perhehoidon eri osapuolten äänen kuulumisen.

Lähetä meille ehdotuksesi työpajasta (1h) joka sisältää:

 1. Työpajan nimen
 2. Työpajan vetäjät ja mahdollisen taustaorganisaation
 3. Työpajan aiheen tiivistetyn kuvauksen sekä
 4. Suunnitelman työpajan etenemisestä
 5. Yhteystiedot, vastuuhenkilö

Odotamme ehdotuksia 31.10 mennessä osoitteeseen toimisto@pesapuu.fi
HUOM! DEADLINEA PIDENNETTY!

TULOSTETTAVA TYÖPAJAKUTSU

Lisätietoja

Jari Ketola, tj Pesäpuu ry
jari.ketola@pesapuu.fi
p. 040 8481917

Jenni Ruohonen, Pesäpuu ry
toimisto@pesapuu.fi
p. 044 7150214

Copyright 2010 Pesäpuu ry | Toteutus: Anders Inno, layout: Grafiro, kuvitus: Lahja Kallinen

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tämä sivusto on suunniteltu toimimaan moderneilla, web-standardeja tukevilla selaimilla.
Ole hyvä ja päivitä selaimesi uuteen tietoturvallisempaan versioon tai vaihda toiseen selaimeen:

Firefox Chrome Opera Safari IE8

Miksi päivittää? (englanniksi)

Jatka kaikesta huolimatta