Uusia sijaisvanhempia etsitään kampanjan avulla jo kymmenennen kerran

Uutisarkistoon

28.6.2017 09:50


Perhehoitoliitto ry tiedottaa
28.6.2017


Uusia sijaisvanhempia etsitään kampanjan avulla jo kymmenennen kerran

Perhe on paras – edelleen!

Valtakunnallinen sijaisvanhempien rekrytointikampanja Ajoissa kotiin järjestetään syyskuussa jo kymmenettä kertaa. Kampanjan ajankohta on 2.-17.9.2017. Kampanjan teema on ”Perhe on paras – edelleen”. Kampanjan suojelijaksi on lupautunut tuleva perhe- ja peruspalveluministeri, kansanedustaja Annika Saarikko (kesk.).

Kampanjan avaus järjestetään Helsingissä lauantaina 2.9.2017. Mukana avaustapahtumassa on pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan perhehoidon toimijoita, kuten kaupungit Helsinki, Espoo ja Vantaa sekä perhehoitoyksikkö Pihlaja, järjestöt Pelastakaa Lapset ry, Pesäpuu ry ja SOS-Lapsikylä sekä yksityisiä perhehoidon tuottajia, esimerkiksi Helsingin Diakonissalaitos, Attendo ja Perhehoitokumppanit Suomessa.

- ”Perhe on paras” -teemalla haluamme muistuttaa, että myös sijoitetuilla lapsilla ja nuorilla pitäisi olla mahdollisuus ja oikeus elää turvallista perhe-elämää ja kasvaa perheessä sen tasavertaisena jäsenenä. Kampanjan avulla etsitään tavallisia perheitä, jotka voisivat ryhtyä sijaisperheiksi erilaisille ja eri-ikäisille lapsille ja nuorille, myös sisaruksille. Sijoitetuille lapsille ja nuorille pitäisi lainkin mukaan löytää ensisijaisesti sijaisperhe. Koska sopivia perheitä ei ole tarpeeksi, joudutaan usein turvautumaan myös laitoshoitoon, vaikkei se olisi lapsen tai nuoren edun mukaista, sanoo Perhehoitoliiton toiminnanjohtaja Pirjo Hakkarainen.

Ajoissa kotiin -kampanjaa koordinoi Perhehoitoliitto ry, joka on alueellisten sijaisvanhempien ja perhehoitajien yhdistysten kattojärjestö. Perhehoitoliitto myös ylläpitää sijaisvanhemmaksi.fi-sivustoa, joka tarjoaa tietoa sijaisvanhemmuudesta.

Autamme mielellämme haastateltavien etsimisessä. Kesälomien aikana haastateltavia sijaisvanhempia voi kysellä suoraan alueyhdistyksistämme, joiden yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.perhehoitoliitto.fi/yhteystiedot/jasenyhdistykset.

Lisätiedot: tiedottaja Kirsi-Marja Nurminen, puh. 040 310 1446, kirsi-marja.nurminen@perhehoitoliitto.fi (kesälomalla 3.-28.7.2017)

www.sijaisvanhemmaksi.fi | www.perhehoitoliitto.fi

Copyright 2010 Pesäpuu ry | Toteutus: Anders Inno, layout: Grafiro, kuvitus: Lahja Kallinen

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tämä sivusto on suunniteltu toimimaan moderneilla, web-standardeja tukevilla selaimilla.
Ole hyvä ja päivitä selaimesi uuteen tietoturvallisempaan versioon tai vaihda toiseen selaimeen:

Firefox Chrome Opera Safari IE8

Miksi päivittää? (englanniksi)

Jatka kaikesta huolimatta