Nuorille virheellisiä päätöksiä toimeentulotuen siirryttyä Kelalle

Uutisarkistoon

24.5.2017 15:12

Tiedote 24.5.2017

Julkaisuvapaa

Perussuomalaisten Elovaara: Nuorille virheellisiä päätöksiä toimeentulotuen siirryttyä Kelalle

”Lastensuojelujärjestöt ovat saaneet ilmoituksia, että Kela on tehnyt virheellisiä päätöksiä itsenäistymässä olevien, jälkihuollon piirissä olevien nuorten tuista”, kansanedustaja Tiina Elovaara kertoo. ”Jälkihuollon tukea on käytetty vähentämisperusteena laskettaessa toimeentulotukea, vaikka lastensuojelulaki nimenomaan kieltää tämän.”

Jälkihuollon piirissä olevat nuoret ovat herkässä tilanteessa. He ovat jonkin henkilökohtaisen kriisin jälkeen nousemassa jaloilleen. Tässä tilanteessa tukitoimien katkeaminen tai huonontuminen voi aiheuttaa uuden kriisin ja hidastaa itsenäistymistä.

”Toimeentulotuen siirto Kelalle on saanut paljon kritiikkiä osakseen. Nuorten ongelmat eivät ole nousseet vielä esille. Olen eilen jättänyt aiheesta kirjallisen kysymyksen ministerille. On todella tärkeää, että Kela tekee yhteneväisiä, lain mukaisia päätöksiä koko maassa. Yhdenkään nuoren tulevaisuutta ei saa vaarantaa tietämättömyyden tai väärän tulkinnan vuoksi”, Elovaara painottaa.

 

Lisätietoja:

Kansanedustaja Tiina Elovaara (ps.)
050-386 8706

 

Ystävällisin terveisin,

Meri Leppänen
Tiedottaja / Information Officer
meri.leppanen@eduskunta.fi

+358-(0)50-574 2139

 

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä / The Finns Party Parliamentary Group

Copyright 2010 Pesäpuu ry | Toteutus: Anders Inno, layout: Grafiro, kuvitus: Lahja Kallinen

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tämä sivusto on suunniteltu toimimaan moderneilla, web-standardeja tukevilla selaimilla.
Ole hyvä ja päivitä selaimesi uuteen tietoturvallisempaan versioon tai vaihda toiseen selaimeen:

Firefox Chrome Opera Safari IE8

Miksi päivittää? (englanniksi)

Jatka kaikesta huolimatta