Salapoliisiuutisia

Uutisarkistoon

11.5.2017 13:08

Viime lauantaina oli 6–10 vuotiaitten lasten ja heidän läheistensä salapoliisipäivä Tampereella. Päivä toteutettiin Pelastakaa lapset ry:n kanssa ja lapset tulivat päivään sijaisvanhemman kanssa.

Alussa taisi jännittää kaikkia. Jokainen päivään osallistuva sai keksiä itselleen salapoliisinimen ja niinpä paikalla olikin niin salapoliisi 007, Agentti 211, Sherlock Holmes kuin salapoliisi Jäätelökin ja monia muita.

Salapoliisi Mäyrä kaipasi lapsilta apua kiperään kysymykseen voiko lapsella olla kahdet vanhemmat ja useampi koti. Kysymys ei ollutkaan ihan helppo ja yksiselitteinen. Lapset auttoivat hienosti Mäyrää ja kertoivat Mäyrälle, että koteja voi olla monia ja samoin tärkeitä läheisiä. Aikuiset keskustelivat samasta teemasta omassa ryhmässään.

Sijaisperheessä asuminen voi tuntua kivalta, mutta välillä myös oudolta, ärsyttävältä ja tylsältä. On tärkeää, että uudessa kodissa on huolehtivia aikuisia, kavereita ja mahdollisuus leikkiä. Salapoliisit rakensivat Mäyrälle onnellisten hetkien kodin ja jokainen lapsi teki myös itselleen oman kehulaatikon. Sinne lapsi saa pyytää aikuiselta positiivisia asioita itsestään. Mäyräkin kirjoitti laatikoihin jokaiselle lapselle henkilökohtaisen viestin ja muistutti, että ihan jokainen on hyvä tyyppi. Se on tärkeää muistaa.

Lapset nostivat esiin tärkeitä asioita. Heillä on sanottavaa. Jäsennämme vielä lasten tuottamaa tietoa ja jatkamme Pelastakaa lapset ry:n työntekijöiden kanssa mitä lasten teemme ja miten kehitämme työtämme lasten kertoman pohjalta.

Salapoliisihommat ja -päivät jatkuvat syksyllä mm. Turussa ja osana pääkaupunkiseudun Yhdessä koettua kiertuetta. Jos salapoliisitoiminta eli  kehittämistyö yhdessä lasten kanssa kiinnostaa, niin ottakaa yhteyttä Sari-Anne Paasoon, sari-anne.paaso(at)pesapuu.fi.

Kuvassa Mäyrä on kahden äidin kanssa. Hyvää äitienpäivää kaikille äideille. 

 

Copyright 2010 Pesäpuu ry | Toteutus: Anders Inno, layout: Grafiro, kuvitus: Lahja Kallinen

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tämä sivusto on suunniteltu toimimaan moderneilla, web-standardeja tukevilla selaimilla.
Ole hyvä ja päivitä selaimesi uuteen tietoturvallisempaan versioon tai vaihda toiseen selaimeen:

Firefox Chrome Opera Safari IE8

Miksi päivittää? (englanniksi)

Jatka kaikesta huolimatta