Uskomme sinuun - usko sinäkin -materiaalit

Me itse emme sijoitushetkellä ja sitä seuranneina kuukausina uskoneet itseemme. Ja meistä tuntui, että kukaan mukaan ei uskonut. Olisimme kaivanneet, että joku olisi tullut ja sanonut, että Mä uskon suhun! Älä luovuta!

Uskomme sinuun – Usko sinäkin -käsikirja on tarkoitettu yli 10–vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka on sijoitettu syntymäkotinsa ulkopuolelle. Pesäpuu ry:n ja Lastensuojelun Keskusliiton julkaiseman käsikirjan ovat suunnitelleet ja toteuttaneet Pesäpuu ry:n Selviytyjät-tiimin nuoret. Selviytyjät-tiimi on 17–25-vuotiaiden sijoitettujen nuorten ryhmä, joka kehittää lastensuojelua sekä sijaishuollon käytäntöjä ja toimintatapoja. Kirjan valmisteluun on osallistunut myös lapsiasiavaltuutetun toimisto ja kommentointiin joukko kotimaisia lastensuojelun asiantuntijoita.

Kirjassa käsitellään mitä lastensuojelu tarkoittaa, mitä lastensuojelulaissa sanotaan ja mitä oikeuksia ja velvollisuuksia nuorella on. Kirjassa käydään yksityiskohtaisesti läpi myös mikä on sosiaalityöntekijän rooli, kuinka omaan perheeseen pidetään yhteyttä ja miten esimerkiksi asiakassuunnitelmapalavereissa toimitaan. Oman osansa ovat saaneet myös ruokailuun ja uneen liittyvät asiat.

Käsikirja on käännetty myös ruotsiksi ja englanniksi.
Klikkaa kuvaa ja lataa käsikirja koneellesi. Käsikirjan voit myös ostaa verkkokaupasta.

              

Käsikirjan rinnalle on tuotettu aikuisille suunnattu opas: Opas lastensuojeluun sijoitetun nuoren läheisille ja työntekijöille. Opas on tarkoitettu aikuisille, jotka kohtaavat arjessaan lastensuojeluun sijoitettuja yli 10-vuotiaita lapsia ja nuoria. Opas antaa aikuisille valmiuksia käsitellä nuorten käsikirjassa olevia asioita yhdessä nuorten kanssa.

Klikkaa kuvaa ja lataa opas koneellesi. Oppaan voit myös ostaa verkkokaupasta.

 

Lapsiasiavaltuutetun toimisto kokosi Uskomme Sinuun - Usko Sinäkin -kiertueen aikana eri puolilla maata tavattujen 120 nuoren kokemuksista suositukset päättäjille lastensuojelun ja sijaishuollon kehittämiseksi. Raportti osoittaa, miten välttämätöntä lastensuojelussa toimivien aikuisten on ottaa lapset ja nuoret mukaan toimintansa kehittämiseen.

Klikkaa kuvaa ja lataa raportti koneellesi.

 

Vuosina 2014–2015 toteutetun Uskomme sinuun – Usko sinäkin II –sosiaalityöntekijöiden kuulemiskiertueen kokemukset on kerätty yhteen ja julkaistu hieman uudenlaisessa muodossa.

Raportti tuo terveiset lastensuojelun sosiaalityöntekijöiltä kertoen heidän näkemyksistään lasten ja nuorten osallisuuden toteutumisesta lastensuojelutyössä.

Klikkaa kuvaa ja lataa raportti koneellesi.

Copyright 2010 Pesäpuu ry | Toteutus: Anders Inno, layout: Grafiro, kuvitus: Lahja Kallinen

Käytössäsi on vanhentunut selain. Tämä sivusto on suunniteltu toimimaan moderneilla, web-standardeja tukevilla selaimilla.
Ole hyvä ja päivitä selaimesi uuteen tietoturvallisempaan versioon tai vaihda toiseen selaimeen:

Firefox Chrome Opera Safari IE8

Miksi päivittää? (englanniksi)

Jatka kaikesta huolimatta